Maradandó tábori élményeket szereztek a zalahalápi diákok

A zalahalápi Csontváry Általános Iskola tanárait is meglepte, hogy mennyi diák jelentkezett az intézmény nyári napközis táborába.

Tóth B. Zsuzsa

A zalahalápi általános iskolások nyári napközis táborában izgalmas kutyás bemutatót is láthattak a gyerekek

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Korábban pályázati támogatásból, idén viszont annak hiányában szinte teljes egészében önerőből szervezték meg a programokat, amelyekhez segítséget nyújtott az önkormányzat, a katasztrófavédelem, a helyi tűzoltó-egyesület.

– Az egyhetes táborban 47 gyerek szerzett emlékezetes pillanatokat az iskola minden osztályából. Sőt, még az elballagott nyolcadikosok közül is ott voltak néhányan. A támogatóknak köszönhetően a szülőknek mindössze kétezer forinttal kellett hozzájárulniuk az étkezéshez, programokhoz – tudtuk meg Igaz Sándor igazgatótól.

A zalahalápi általános iskolások nyári napközis táborában izgalmas kutyás bemutatót is láthattak a gyerekek Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

– A diákok minden reggel nagy örömmel jöttek, hiszen megviselte őket a pandémiás időszak, hiányzott nekik a felhőtlen, vidám együttlét. Ügyeltünk rá, hogy a szervezett, de szabadon választható programok mellett jusson idő a kézműves-foglalkozásokra és a láblógatásra. Nagy élményt nyújtott számukra a nemesvitai westernparkban tett látogatás, a vizes napon pedig vízipisztolyokkal, vízibombákkal játszottak, puttonyfecskendőkkel locsolták egymást. Tanulmányozták a közlekedési szabályokat a KRESZ-pályán, ugráltak a trambulinon, bicikliztek, és volt, akinek éppen az árnyékban, a tornaszőnyegeken való heverészéshez akadt kedve. Fürödtek a tapolcai strandon, népi játékokkal ismerkedtek, a tűzzománcozó foglalkozáson saját házszámukat készítették el. A tűzoltógépkocsikkal, a lánglovagok munkájával és a poroltó használatával ismerkedtek – sorolta a programokat Igaz Sándor, aki hálásan szólt a támogatókról, hangsúlyozva az összefogás erejét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában