Nagyatád belvárosában körözhettek a Dunántúli Szlalomkupa versenyzői

veszprém Különleges helyszínen, Nagyatád belvárosában körözhettek a Dunántúli Szlalomkupa (DSZK) versenyzői múlt szombaton.

Napló

A Veszprém megyei versenyzők múlt szombaton „bevették” Nagyatádot

Forrás: SR Sportegyesület

Az idei DSZK-bajnokság ötödik futamát rendezte a Nagy- atádi Merencsics Árpád és csapata a pécsi és a veszprémi rendezők és sportbírók segítségével, akik korábban már szerveztek néhány futamot a városban, többek között a belvárosi utcákon is, ahol hasonló nyomvonalon volt már országos futam is, de mindig jól jön a profi segítség.

A rendezvény korai nevezéssel indult, majd tíz órakor kezdődtek a futamok a kijelölt nyomvonalon, a sportcsarnok, a piactér és a buszpályaudvar környezetében. Egy igazán tempós bójasorokkal teletűzdelt pályán versenghettek a pilóták négy körön át, amiből a legjobb kört értékelték a nap végén.

A Veszprém megyei pilóták kitettek magukért, és tempós, de ugyanakkor látványos autózással elhozták, amit lehetett, így ismét büszkék lehetünk rájuk. A nap során szinte szünet nélkül pörögtek az események negyven másodperces rajtoltatásokkal, ami igen szorossá tette a mezőnyt, így nem volt lehetőség a hibázásra. Aki hibázott, annak már ott volt a nyakán a következő versenyző, és ha utolérte, akkor lengett a piros zászló.

Szerencsére nem sokszor kellett megállítani a futamot, hiszen a pilóták nagyon fegyelmezettek voltak, így a negyedik kör végén, a díjkiosztó előtt a rendezők még egy kis élményautózásra is adtak engedélyt. Na, ekkor örültek igazán a nézők a BMW-k, Ladák látványos, keresztben csúszó gumifüstös autózásának. A napot az ünnepélyes díj­átadóval zárták, ahol a legjobbak átvehették a jól megérdemelt serlegeket.

A Veszprém megyei versenyzők múlt szombaton „bevették” Nagyatádot

Az abszolút első helyen a kvaddal versenyző Szabó Balázs ért célba, ám a legjobb autósként, a Suzukit terelgető tapolcai Szollár Norbert emelhette magasba az ezüstserleget, oldalán a bronzot összeautózó, Trabanttal versenyző, veszprémi Pathy Dániellel karöltve.

Kategóriák legjobbjai, I. kategória: 1. Pathy Dániel (Veszprém), 2. Szabó Béla, 3. Mulicz László (Veszprém). II. kategória: 1. Szollár Norbert (Tapolca), 2. Károlyi Péter, 3. Kurdi Lajos Ádám (Várpalota). III. kategória: 1. Farkas Bálint (Öskü), 2. Lendvai Kamill, 3. Varga Péter. IV. kategória: 1. Váry Kovács Gergő (Ajka), 2. Radványi Dávid, Böröndi Géza. V. kategória: 1. Hodoscsek Zoltán (Veszprém), 2. Szalay Mi- lán (Veszprém), 3. Domján Szilárd. VI. kategória: 1. Szabó Balázs, 2. Tóth Szilárd, 3. Krasznai Ákos. Női kategória: 1. Gerhardt Dorottya, 2. Modrovics Mónika, 3. Birkás Niko- lett. Junior kategória: 1. Temesvári Máté (Szentgál), 2. Tóth Marcell.

A következő DSZK-s bajnoki futam Bakonyszentlászlón, szeptember 5-én lesz majd, de addig sem unatkoznak az autósport szerelmesei, hiszen augusztus 14-én, szombaton Pécsen a II. Pécsi Autósport Fesztivál és családi nap keretében, majd Mór környékén, augusztus 27–29-én a Vértes Rallye-n csapathatnak a versenyzők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában