Elfoglalták a várat is a Csabrendeken táborozó diákok

Két héten át táboroztak alsó tagozatos gyerekek nyáron az Erzsébet-táborban. A két turnusban összesen negyvenen szereztek maradandó élményeket ingyen, napi négyszeri étkezéssel.

Tóth B. Zsuzsa

A csabrendeki Erzsébet-tábor két turnusban összesen negyven kisdiákot fogadott

Forrás: tábor

A csoportokban nemcsak helyi gyerekek táboroztak, hanem vidékiek is, akik a településen nyaraltak éppen. A napok vidáman és programokban színesen teltek, a táborozók megismerkedtek a zumbával, megtudták, milyen egy jurta, önismereti és csapatépítő játékokat játszottak.

Kiscsőszön agyagoztak és kosarat fontak, Mészáros Csilla origamihajtogatásra tanította őket. A nagy meleg sem szegte kedvüket a sorversenyektől, ügyességi feladatoktól, sőt, még gyalogtúrát is tettek a sümegi várba.

A csabrendeki Erzsébet-tábor két turnusban összesen negyven kisdiákot fogadott Fotó: tábor

Nagy élményt jelentett mindenkinek a balatonedericsi Afrika Múzeumban tett látogatás, akárcsak a szigligeti vár elfoglalása. Németh György tanító a növénytermesztésről beszélt az utolsó napon, amikor mindenki megtanulhatta a gombaszedőkosár készítését, és gombásztúrára indult a csapat Tanai Tamás gombaszakellenőrrel.

A tábor sikeréhez hozzájárult a sok önkéntes segítő diák és nyugdíjas is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában