Jó hangulatban mulattak a kupiak

Az önkormányzatok, civil szervezetek és a lakosok összefogásának köszönhetően gazdag programkínálattal várták a vendégeket a fejlesztésekben sem szűkölködő falu napjára.

Laskovics Márió

Kup falunap

Fotó: Gyarmati László

Az önkormányzat immár 22. alkalommal rendezte meg szombaton a falunapot, mely traktoros felvonulással vette kezdetét reggel, ahol tizenhat jármű köszöntötte hangos dudaszóval az ablakokban és a kapukban integető lakosokat. A program a sportpályán kispályás focibajnoksággal folytatódott, öt csapat részvételével, két helyi vállalkozó és családja támogatásával. Az élen Csót, a második helyen Pápakovácsi, a harmadikon Kup csapata végzett. A délután folyamán kulturális és szórakoztató műsorokat láthatott a szépszámú közönség. Varga Imre polgármester köszöntőjében beszámolt a község eredményeiről, terveiről.

A gyerekek légvárakon ugrálhattak, a bátrabbak a rodeóbikán is kipróbálhatták magukat Fotó: Gyarmati László

– A Magyar Falu Programban tavaly nyertünk falubuszt, megvalósult a Nóráppal összekötő út felújítása 30 millió forintból, valamint a kultúrház szigetelése közel 5 millió forintból. Már a számlánkon van a temető felújításához szükséges támogatási összeg is, a Pápasalamonnal összekötő út megújításához 35 millió forintot nyertünk, illetve a református templom parókiaépületének rekonstrukciójához szintén szereztünk forrást. A következőkben az óvoda, az önkormányzati hivatalépület, a vízelvezető árkok és a járdák rendbetételére szeretnénk pályázni – árulta el a faluvezető, hozzátéve, a katolikus egyházmegye 17 millió forinttal támogatta a Szent György-templom belső festését. Az önkormányzat pedig 300 ezer forintot biztosított a katolikus és a református templomhoz is.

Különféle nemzeti ételeket is kóstolhattak a résztvevők Fotó: Gyarmati László

15 órától a takácsi Ritmus Bt. táncos műsorának, majd a Háromhatár Kulturális és Sport Egyesület Régi idők slágerei című összeállításának tapsolhatott a közönség. A gyerekeket Rudi bohóc interaktív műsora szórakoztatta, majd a Hazai Vegyes Pálinkás Csoport következett vidám, mulatós dalcsokorral. A Német Nemzetiségi Önkormányzat jóvoltából sváb nemzeti ételt, babos káposztát, a Háromhatár egyesület erdélyi ételt, csorbalevest, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat sertéspörköltet főzött, a helyi asszonyok vaddisznópörkölttel, Nagy Miklós képviselő nyúlpaprikással, Ábrahám Tamás képviselő és családja pacalpörkölttel kínálta a megjelent vendégeket. Lázin Beatrix, a Győri Nemzeti Színház primadonnája és Szücs Péter Pál énekművész ismert operettslágerekkel varázsolták el a közönséget. A remek hangulatot tovább fokozta Ihos József humorista műsora, majd bál talpalávalóját az est hangulatfelelőse, a Deluxe Party Music szolgáltatta.

Rudi bohóc vidám interaktív műsorral ajándékozta a közönséget Fotó: Gyarmati László

A gyerekeket kézműves foglalkozás, arcfestés, csillámtetoválás várta a Háromhatár egyesület jóvoltából, volt ugrálóvár, óriáscsúszda, rodeóbika, valamint tűzoltó- és rendőrautó-bemutató is. Varga Imre és a képviselő-testület köszöni mindazoknak, akik összefogtak és önzetlenül segítettek a megvalósításban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában