Tűzijáték helyett ünnepi fényfestés lesz több Veszprém megyei településen

Megyénk több településén is úgy döntöttek, hogy lemondanak a tűzijátékról, helyette fényfestést, fényjátékot rendeznek.

Rimányi Zita, B. Virág Rita

20190622 Veszprémi Törvényszék udvara Múzeumok éjszakája fényfestés a Hősök Kapuján Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton

A veszprémi önkormányzat az augusztus 20-i tűzijáték helyett fényfestéssel lepi meg az érdeklődőket a városi ünnepség részeként. Négy épületet világítanak meg a várban: a Szent Mihály-székesegyház egy részét, a Szaléziánumot, a Dubniczay-palotát és a várkaput. 21 órakor kezdődik a műsor pénteken és 23 óráig tart. A fénydíszbe öltöztetés során sokféle motívum jelenik meg a házak homlokzatainak formavilágához igazítva. Hasonló látványosságra számíthat a közönség, mint amilyet az utcazene-fesztiválon vagy a Rozé-Rizling-Jazz Napokon megcsodálhatott. A fényfestés egyszerre kezdődik el Szabó Balázs Bandájának Szentháromság téri koncertjével.

Az állat- és környezetvédelem miatt döntöttek úgy Balatonalmádiban, hogy a tűzijátékról lemondanak, és helyette fényjátékot tartanak augusztus 20-án és szilveszterkor. A Wesselényi strand nyugati felében zenei aláfestéssel tartják a látványos lézershow-t, 21.15 órától várják az érdeklődőket. Balatonfűzfőn vízi játékot és lángshow-t rendeznek augusztus 20-án 22 órakor. Szanyi Szilvia polgármester lapunknak elmondta, a vízi előadást egy hatalmas teknőről bonyolítják le, amely 8-10 méter hosszú, és fúvókákkal repíti a vizet a magasba, a produkciót fényekkel világítják meg.

Parádés lézershow vár a keneseiekre is, akik a Széchenyi parkból követhetik az előadást 21 órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában