Védjegyesek a Művészetek völgyében

A Magyar Vidék Minősége Egyesület rendezvényén a Balaton-felvidék térségi kínálatát, lehetőségeit, adottságait népszerűsítette az Éltető Völgy udvarában a sümegi központú Éltető Balaton-felvidékért Egyesület.

Tóth B. Zsuzsa

Az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület idén sem maradt ki a Művészetek völgye programkínálatából. Védjegyes kézművesek és termelők kínálták portékáikat

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A rendezvényen Rédei Zsolt elnök elmondta, hogy évek óta jelen van az egyesület a völgyben. – Az egyesület alapítása itt történt az udvaron, ahol egy kőbe véstük a szándékunkat, hogy még élhetőbbé tegyük ezt a gyönyörű tájat. Hoffner Tibor szerint kezd már kicsit megkopni a kő, amely az együttműködést tanúsítja, ráférne a felújítás. Akkor elgondolkoztam azon, hogy ha egy kőbe vésett felirat kopni kezd, mennyi tartalommal gazdagodhatott ennyi idő alatt az egyesület.

– Jó érzés részt venni olyan eseményeken, amikor egy közösségben vagyunk, de az egyesületen túllépve már egy nagyobb közösség része vagyunk. A megyében nincs olyan rendezvény, amelyen ne lennénk jelen tagjainkkal. A Bakony Expón, a Völgyben és a Jakab-napokon Sümegen. Jó érzés, amikor meglátunk egy védjegyes üzletet, termelőt, és szóba elegyedve vele érezzük, hogy milyen büszkén viseli a Balaton-felvidékért Egyesület védjegyét. Bízom benne, hogy még hosszú időn keresztül és minél többször találkozhatunk mindenkivel – mondta az elnök.

Az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület idén sem maradt ki a Művészetek völgye programkínálatából. Védjegyes kézművesek és termelők kínálták portékáikat Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Mészáros-Harta Annamária munkaszervezet-vezető arról beszélt, hogy az udvarban idén 15 védjegyes tag képviseli az egyesületet különféle termékekkel, pályázati támogatással. Így a vásári forgatag mellett kézművesprogramokkal és kóstolókkal is csalogathatják a vendégeket, akik megismerkedhetnek a Balaton-felvidék termelőivel, kézműveseivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában