A haj kaphat kávézaccot is

Hajunk szépségének megőrzése érdekében ajánlatos néhány praktikát bevetni. Felsorolásunkban olyan házi trükköket olvashatnak, amelyeknek köszönhetően hajkoronájuk ragyogni fog. Mire jó a kávézacc?

Tóth B. Zsuzsa

Hajmosáshoz használhatunk szódabikarbónát, de kávézaccot is, jót tesz a hajnak, fejbőrnek Fotó: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Számos népi praktika szól arról, hogy milyen népi eszközöket vethetünk be házi fegyvertárunkból az ápolt frizura érdekében. Úgy tartják, hogy ha kevés szódabikarbónát keverünk kedvenc samponunkba, a keveréknek köszönhetően a haj tisztább és kezelhetőbb lesz, ugyanis a szódabikarbóna segít megszabadulni a nehezen eltávolítható szennyeződésektől is. Hasonló hatás érhető el, ha a szódabikarbónát kávézaccra cseréljük. Utóbbi keveréket azonban ne öblítsük ki rögtön, hagyjuk állni a hajunkon tíz percet, majd masszírozzuk át a fejbőrünket és mossuk le. A kávézacc eltávolítja az elhalt hámsejteket, a zsíros lerakódást és természetesre színezi a hajat.

Hajmosáshoz használhatunk szódabikarbónát, de kávézaccot is, jót tesz a hajnak, fejbőrnek
Fotó: Shutterstock

A fejbőr átmasszírozásával egyébként annak vérkeringése is fokozható. Ugyanúgy, mint a váltott hőmérsékletű öblítés. Hajmosás közben váltva mossa haját hideg és meleg vízzel, az utolsó öblítés mindig hideg vízzel történjen, hogy a pórusok bezáródjanak, és a fejbőr felfrissüljön. Fontos, hogy hajmosás után alaposan szárítson hajat, nehogy megfázzon a fejbőr, mert annak hajhullás lehet a következménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában