hirdetés

2021.09.22. 11:22

A hajcsavaró használata: átfogó útmutató

Az örök női dilemma: ha egyenes, göndör kell, ha göndör, egyenes hajra vágyunk. De hogyan készíthetnénk szép loknikat anélkül, hogy károsítanánk a hajunkat? Eláruljuk a legjobb megoldást!

Miért jobb a hajcsavaró, mint a hajsütővas?

Természetesen hőkezeléssel sokkal gyorsabban érhetjük el a kívánt eredményt, viszont rengeteg hátránya van: nagyon rossz hatással van a haj egészségi állapotára. A magas hőmérséklet hatására a szálak elveszítik a nedvességet, ezért töredezettek és szárazak lesznek. Ezt pedig nem tudjuk elrejteni semmilyen hajmaszkkal/balzsammal! Ezért gondolkodjunk kicsit előre, és válasszuk a régi jó barátainkat, a hajcsavarókat.

Annak érdekében, hogy a fürtök szépek, rugalmasak és legalább egy napon át makulátlanok legyenek, végezzünk speciális rögzítést, legyen szó habról, spray-ről, vagy lakkról. A legtöbb ilyen kozmetikumot nedves hajra kell alkalmazni, de vannak kivételek, ezért figyelmesen olvassuk el a használati útmutatót.

A hajcsavaró szintén nedves hajra használandó, tiszta haj esetén egyszerű vízzel, esetleg ásványvízzel nedvesítsük meg. Továbbá hasznos, ha gyógynövényekkel hidratáljuk a szálakat, például csalán, komló, bojtorján, kamilla, zsurló főzettel.

Ha hajat mosunk az eljárás előtt, vegyük figyelembe, hogy nem szabad hajegyenesítő termékeket felvinni, hiszen megnehezítik a göndörítést. Mosás után enyhén szárítsuk ki a szálakat törölközővel vagy hajszárítóval. Ne tekerjünk túl nedves tincseket a hajcsavaróra, mert nagy eséllyel egyáltalán nem fog sikerülni a göndörítés.

Különböző hajcsavarók különböző eredménnyel:

  • a klasszikusak különböző méretűek, és lehetővé teszik a méret beállítását;
  • a “bumeráng” csavarók spirálos fürtöket hoznak létre;
  • a tépőzárasak középhosszú, vékony hajra alkalmasak.
  • Hogyan használjuk?

    Finoman fésüljük meg a hajat, osszuk több részre hajtűvel. Kezdjük a frufruval, ha van, hiszen az gyorsabban szárad.

    Húzzunk ki egy tincset, tekerjük a hajcsavaró köré, és tartsuk merőlegesen a fejhez mérve. A frufru után folytassuk a fej tetejével, majd a hátsó részen lévő hajjal, végül a homlok tájékán. Ha az eljárás közben kiszáradna a haj, nyugodtan nedvesítsük újra vízzel, spray-jel.

    Eltávolítás

    Néhány részletre figyeljünk oda, mielőtt levesszük: a hajnak teljesen száraznak kell lennie, nem csak kívülről, hanem a belső oldalról is. A hajszárító felgyorsíthatja ezt a folyamatot. A csavarókat óvatosan, sietség nélkül távolítsuk el, hogy ne sértse meg a fürtöket. Ne tépjük, ne húzzuk! Sőt, a fésüléssel is várjunk – hadd szokják meg a szálak az új állapotot. Ezután egy ritka fogú fésűvel fésüljük ki, majd akár az ujjainkkal is. A hajlakk természetesen javít az eredményen és a tartósságon, legalább 30 cm távolságból permetezzük.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában