A szépkorú Éva nénit köszöntötte a zirci városvezetés

Szeptember 7-én töltötte be a 90. életévét Kovács Józsefné zirci lakos, akit a jeles alkalomból Ottó Péter polgármester köszöntött.

Kelemen Gábor

Kovács Józsefné Éva néni (középen) Ottó Péter zirci polgármesterrel (a kép bal szélén) és a családjával a kilencvenedik születésnapján

Fotó: Kelemen Gábor

A városvezető tolmácsolta az emléklapról Orbán Viktor miniszterelnök jókívánságát, majd a virággal együtt átnyújtotta azt a szépkorú Éva néninek a kilencvenedik születésnapján.

Az ünnepelt 1931. szeptember 7-én született Cseszneken. Gyermekkorát Borzaváron töltötte, ott végezte az általános iskolát. 1951-ben kötött házasságot, férjével az 1994-ben bekövetkezett haláláig boldogan élt. Egész életét végigkísérte a fizikai munka, már fiatalon a dudari bányához került, járt napszámba, a legtöbb munkaidőt pedig a porvai fatelepen töltötte. Nyugdíjazása után sem pihent, öt éven keresztül a zirci arborétumnak is szolgálatában állt.

Kovács Józsefné Éva néni (középen) Ottó Péter zirci polgármesterrel (a kép bal szélén) és a családjával a kilencvenedik születésnapján Fotó: Kelemen Gábor

Éva néni már több mint húsz éve a lányával és a vejével él, nagy szeretetben, gondoskodásban. A korához képest szerencsére jó egészségnek örvend, a tenni akarás hajtja, megleli örömét a kerti munkában, kapál és télen a hólapátot sem rest megragadni szerettei féltése ellenére. Fáradhatatlan munkáját virágözön dicséri a ház körül.

Két unokával és négy dédunokával büszkélkedhet, akiket nagyon szeret, napi szinten találkoznak egymással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában