A zalahalápiak nyerték meg a tornát és a vándorkupát

Három iskola csapata mérkőzött meg a Szigligeti Csalogató Vándorkupa néven 2017-ben elindított pétanque-tornán, melyet idén, hasonlóan az első alkalomhoz, a zalahalápi Csontváry Általános Iskola nyert meg.

Szijártó János

A három iskola csapata a torna előtt. Középen Havasi Rita és Balassa Dániel

Fotó: Szijártó János/Napló

A szervező és egyben házigazda Balaton SE Szigliget pétanque szakosztálya nevében Havasi Rita köszöntötte a résztvevőket, s ismertette a játék főbb szabályait, a lebonyolítás rendjét. Kiemelte, fontos a gyerekek körében népszerűsíteni a pétanque sportágat, amely remek szabadidős tevékenység.

Ezzel együtt a csapatok a focipályán is megmérkőztek egymással. Ebben is a zalahalápi együttes bizonyult a legjobbnak Nemesgulács, valamint Magyargencs-Nemesgörzsöny csapata előtt. A résztvevőket Balassa Dániel, Szigliget polgármestere egy izgalmas (és ingyenes) várlátogatással is meglepte, a helyi önkormányzat szép gesztusaként.

A három iskola csapata a torna előtt. Középen Havasi Rita és Balassa Dániel Fotó: Szijártó János/Napló

A program külön érdekessége volt, hogy a pétanque sportág legeredményesebb hazai utánpótlás-játékosai is jelen voltak, mivel ők a szigligeti Balaton SE tagjai. Őket látogatta meg az egyik magyar sporttelevízió stábja egy októberben induló sorozat okán, amelyben a nagyközönség is megismerheti Monteiro Giovanát, Fonyódi Lénát, Berta Andrást, Lakatos Dánielt és Bándli Ádámot. Ők mindannyian a szigligeti egyesület játékosai, Havasi Rita tanítványai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában