Falunapot és búcsút tartottak Noszlopon

A minél minőségibb közösségi programok megvalósítása érdekében bővítették a faluház vizesblokkját, melyet a falunapot adtak át.

Laskovics Márió

Forrás: önkormányzat

Az önkormányzat falunapot és búcsút tartott az elmúlt hétvégén a focipályán. A rendezvény a faluház vizesblokkjának ünnepélyes átadásával kezdődött szombaton. Farkasné Szolnoki Brigitta polgármester elmondta, a faluház építése az 1980-as években kezdődött és 1992-ben fejeződött be. Az akkori építési szabályoknak megfelelően egy női és egy férfi mellékhelyiséget alakítottak ki a több mint 300 fő befogadására képes épületben. Ez az évek folyamán kevésnek bizonyult, ezért önerőből építtették át a vizesblokk, az öltözők, a zuhanyzók és a raktár belső tereit a nyáron.

Farkasné Szolnoki Brigitta polgármester Könyv Tibor önkormányzati képviselővel vágta át a nemzeti színű szalagot Fotó: önkormányzat

– A női részen kettő, a férfin szintén két mellékhelyiséget és két piszoárt alakítottunk ki, a raktár részen pedig két mellékhelyiséget és egy mozgáskorlátozott mosdót. Legfőbb célunk minél több közösségi tér létrehozása, s azok kényelmessé tétele, hiszen nincs működő közösség ott, ahol nincs lehetőség minőségi idő eltöltésére. A közeljövőben a folyosók kapnának új járólapot, illetve lecserélnénk a bejárati ajtókat – számolt be Farkasné Szolnoki Brigitta polgármester.

Nosztalgiavonat is várt az érdeklődőkre a falunapon Fotó: önkormányzat

Az érdeklődőket nótás könnyűzenei műsor, egészségsarok, középkori lovagi torna, tűzoltóautó-bemutató, az Érzés zenekar és a Hatvani fiúk koncertje várta. A vasárnapi program előadással indult a katolikus templomban, majd a helyi gyűjtemény, nosztalgiavonat, a Nemzedékek Hagyományőrző Csoport két bokréta-összeállítása, könnyűzenei és operett műsor, valamint Jambo bulizenekar szórakoztatta a résztvevőket. Mindkét nap ingyenes vidámparkban volt lehetőség kipróbálni hintákat, légvárat, élő csocsót és rodeóbikát.

Sokan kíváncsiak voltak a rendezvénysátorban megvalósult fellépésekre Fotó: önkormányzat

– Idei rendezvényünk sem valósulhatott volna meg összefogás nélkül. Az ebédet a helyi vadásztársaságnak, a Vöröskői családnak és az önkéntes szakácsoknak köszönhetjük. Külön köszönöm Ughy Tiborné fáradhatatlan munkáját – tette hozzá a faluvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában