Háromgenerációs egészségnapot tartottak Csetényben

Szépszámú érdeklődőt vonzott a Három generációval az egészségért kormányzati program támogatásával, a háziorvosi és a védőnői szolgálat által megrendezett egészségnap, számolt be lapunknak Bognár Gabriella védőnő.

Müller Anikó Hanga

Fotó: Müller Anikó Hanga

– Az idén ez volt a községben az első közösségi program, mely az egész faluközösséget megmozgatta. Egész napos esemény volt, melyen minden korosztálynak, kicsiknek és nagyoknak egyaránt kínáltunk hasznos egészségvédő elfoglaltságot. Reggel a „Futafalu” mottójú futóversennyel kezdtünk, a felnőttek 2 900, a gyermekek 1 400 métert futottak, a legkisebb résztvevőnk kétéves volt – mondta el a védőnő.

Sikeres és hasznos volt az ételbemutató és a diétás tanácsadás, jobbról Szirbek Éva Fotó: Müller Anikó Hanga

Négy csapat részvételével zajlott a focikupa, majd Katus Attila többszörös sportaerobik világ- és Európa-bajnok tartott életmód-tanácsadást és aerobikórát, melyen több mint hatvanan vettek részt, itt a legidősebb hetven éven felüli volt. A résztvevőket egészséges ebéddel vendégelték meg.

Szalai Katalin klinikai szakpszichológus a lelki egészség fontosságáról beszélt. Szirbek Éva dietetikus egészséges ételekből tartott bemutatót – sokmagvas snidlinges tojáskrémet, füstölt sajtos brokkoli krémet kínált uborkával és szárzellerrel –, és az egyéni diétás tanácsadást is sokan igénybe vették.

Volt vérnyomás-, vércukor-, testzsírszázalék-mérés. Sokan érkeztek gyermekeikkel, unokáikkal, akik a szép természeti környezetben, a Holitscher-kastély parkjában játszhattak, volt ugrálóvár, íjászat, frizbi, erdei bújócska, a nagyobbak kerékpáros akadálypályán mérhették ügyességüket, az apróságok pedig a tanácsadóban a Ciróka-maróka dalos, verses foglalkozáson vehettek részt Nyemcsekné Mavizer Éva vezetésével.

Sokan vették igénybe az egészségügyi méréseket Fotó: Müller Anikó Hanga

A nap zárásaként Disztl Péter harminchétszeres válogatott kapust látták vendégül, aki bemutató kapusedzést tartott, ezt 11-es rúgó verseny követte, majd élménybeszámoló és beszélgetés a sportolóval.

Az egészségnapon részt vevő felnőttek a Segítség Köve Alapítvány felajánlásaként Omega 3 étrend-kiegészítőt, a gyermekek probiotikumot, müzliszeletet kaptak, és a rendezvény során mindenki számára biztosítottak ásványvizet. A programot az önkormányzat is támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában