Jó hangulatban lehettek ismét együtt a bakonypölöskeiek

Családi napot tartottak az önkormányzat, a német nemzetiségi önkormányzat és az Alapítvány Bakonypölöske Tanuló Ifjúságáért közös szervezésében a közelmúltban a közösségi házban.

Laskovics Márió

Nyolc csapat főzött sváb ételeket a német nemzetiségi önkormányzat jóvoltából

Fotó: önkormányzat

A német nemzetiségi önkormányzat jóvoltából hagyományos sváb ételek sütés-főzésével indult a program délután, nyolc csapat bográcsában rotyogtak a finom ételek, melyek hamar el is fogytak.

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Ulaki Béla polgármester adta át az új kerítést Fotó: önkormányzat

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Ulaki Béla polgármester ünnepélyesen átadták a Magyar falu programban közel hárommillió forintból megújult óvodai játszóudvar új kerítését. Fellépett a Hazai Vegyes Pálinkás Csoport, akik fergeteges zenés műsorral szórakoztatták a nézőket. A gyermekek jól szórakoztak az ugráló vár és szumózó játékok birodalmában, de kipróbálhatták az arc- és a csillámfestést is.

Nyolc csapat főzött sváb ételeket a német nemzetiségi önkormányzat jóvoltából Fotó: önkormányzat

A rendezvényre kilátogatók nagyon örültek egymásnak, és annak, hogy hosszú idő után újból találkozhattak. Nagy beszélgetések kerekedtek, felelevenítették a régi idők szokásait, hagyományait, amit próbáltak átadni az ifjabb korosztálynak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában