Kerítést és kondiparkot avattak Nagyalásonyban

A településen kedden délután adták át rendeltetésének a temető kerítését és az úgynevezett A típusú kondiparkot.

Tóth B. Zsuzsa

A képen Kovács Zoltán maga is kipróbáltaakondipark eszközeit és segített azok használatábanafiataloknak

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A temető kapujában Mitykó András evangélikus lelkész elmondta, hogy az egyházi közösség tulajdonában levő temető kerítése a Magyar falu program 4,8 millió forintos pályázati támogatásával és az önkormányzat közel 200 ezer forintos hozzájárulásával készült el 430 méter hosszan.

A nemzeti színű szalagot Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Csöngei Gábor polgármester és a kivitelező cég nevében Csizmadia László ügyvezető vágta át.

A szomszédos parkban kialakított új kondipark avatásán Kovács Zoltán országgyűlési képviselő elmondta, a 2016-ban indult program keretében az országban ezres nagyságrendű sportpark készült eddig.

– Részben azért, mert a lakosság egészségi állapota nem jó, sokan elhízottak, túlsúlyosak, fiatalok és idősek egyaránt. A fiataloknak csak a 15 százalékuk sportol rendszeresen, bár ez a szám egyre javul. A parkok létesítésével az volt a cél, hogy ne legyen időhöz kötve a sportolás, bármikor mozoghasson bárki, akár egy család is. Az élsportban sportnemzet vagyunk, de a tömegsportban még van mit tenni, ezért készültek ezek a parkok – mondta a képviselő.

Kovács Zoltán maga is kipróbálta a kondipark eszközeit és segített azok használatában a fiataloknak Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Csöngei Gábor arról beszélt, hogy egykor nem is remélték, hogy a park valamikor egyáltalán elkészülhet.

– Ötletekre építve valósítottuk meg a közelében a piacteret, és közben pályázhattunk a sportparkra is, amely a Nemzeti szabadidős – egészség sportpark program és a Magyar falu program keretében készült el két hónap alatt. Az állam több mint hétmillió forint támogatást biztosított hozzá – mondta a polgármester, és felhívta a jelenlévők figyelmét arra, hogy milyen feltételek mellett ajánlják a sporteszközök használatát. A polgármester megköszönte a támogatók segítségét, és beszélt arról is, hogy a szabadidőpark területét bővíthetik, akár sportpályát is kialakíthatnak.

Az avatás végén Árus Kovács Gábor atya, Baráth Júlia református lelkész és Mitykó András áldotta meg a létesítményeket. Végül Kovács Zoltán is kipróbálta az eszközöket, lévén, hogy korábban tornász volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában