Megfőzik a Bakony és Erdély ízeit, balatoni borokat kínálnak hozzá

A Bakonyban és Erdélyben szedett legfinomabb gombák, különleges zöldségek és fűszerek, finom balatoni borok, kézművesek, gazdag programok, kitűnő nyári időjárás, kellemes fürdőzés – ez várja az érdeklődőket a gasztroünnepen, amit a Veszprém megyei önkormányzat szervezett a csopaki strandon vasárnap.

Kovács Erika

Kovásznaiak a kondérnál

Polgárdy Imre, megyei közgyűlési elnök, Ambrus Tibor Csopak polgármestere, valamint Tamás Sándor, a partnermegye, Kovászna elöljárója köszöntői után a csapatok nekiláttak egy jellegzetes erdélyi étel, a gombás-padlizsános zakuszka elkészítésének, illetve a Bakony ízeit magába foglaló, háromgombás szarvaspörköltnek. Előbbit Antal Esztilla vezetésével a kovásznaiak, a vadételt pedig Vörösmarty Éva alelnökkel és Imre László jegyzővel az élen a Veszprém megyei önkormányzat főzi meg.

[video width="1024" height="576" mp4="https://www.veol.hu/wp-content/uploads/2021/09/1444796video098439166940f87c67451d7b209d04b3V.mp4"][/video]

A kitűnő étel és ital kínálat mellett rendkívül gazdag programokat kínálnak egész nap, megyénk hagyományait, értékeit pedig külön bemutatják mások mellett a csuhé és kosárfonók, valamint a kézműves-szövők.

[video width="1024" height="576" mp4="https://www.veol.hu/wp-content/uploads/2021/09/1442704video105415ad00f1add75f70f2c5ca578671V.mp4"][/video]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában