Nem feledik társaikat a pápai természetjárók

Egykori természetjárók, sportvezetők, sportszervezők emléke előtt tisztelgett a Pápai Bakancsos Természetjáró Kör.

Laskovics Márió

A Bakancsos Természetjáró Kör tagjai túra közben

Fotó: Napló

A természetjárók a döbröntei egykori textiles turistaház, ma Patakmalom Vendégház udvarán álló emlékoszlopnál hajtottak fejet a textiles sportvezető elődök és a csoport elhunyt tagjai előtt. Következőnek az Augusztin-pihenőnél, a Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség kopjafájánál Gáti László és Döbröntei József hajdani pápai természetjáróra emlékeztek, tudtuk meg a kört vezető Terebesi házaspártól.

A Bakancsos Természetjáró Kör tagjai túra közben Fotó: Napló

– Megemlékeztünk a megyei szövetség és az Építők SE egykori vezetőjéről, Szilágyi Lászlóról, valamint Peták Istvánról, aki tagja volt a Rockenbauer Pál-féle túracsapatnak; az ő nevükhöz fűződik a Másfél millió lépés Magyarországon és a Szent István Vándorlás – Az Országos Kéktúra mentén című sorozat – közölte Terebesi József. Terebesi Józsefné hozzáfűzte, bővítették a városi könyvtár Bakancsos helytörténeti anyagát és a Huszár Közösségi Házban látható tárlatukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában