Tanévnyitó buli a parton: Balatonfüred számít a fiatalokra

Balatonfüred számára nagyon fontosak a fiatalok, akik a jövőt, a vidámságot, a pezsgést is jelentik. Ez a nap csak nekik és róluk szól, mondta el Molnár Judit önkormányzati képviselő, a Balatonfüred Városért Közalapítvány (BVKA) elnöke, a balatonfüredi Fiatalok Napja egyik főszervezője, a rendezvény ötletgazdája a Tagore sétányon, csütörtökön.

Kovács Erika

Forrás: Füredkult/Kis Virág

A vidám tanévnyitó buli házigazdája Novák Péter színész, énekes, szövegíró, zeneszerző, műsorvezető.

- A jövőt jelentik a fiatalok. A cél, hogy minél többen itt maradjanak, visszajöjjenek a városba, fogalmazott Molnár Judit. A képviselő örömmel beszélt arról, hogy az önkormányzat ismét meg tudja rendezni a Füredi Fiatalok Napját a Balatonfüredi Turisztikai Egyesülettel, a Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft.-vel (Füredkult) és a BVKA-val közösen. Fontosnak tartják, hogy a különféle intézményekből érkező diákok az iskolán kívül is találkozhassanak egymással.

- A pandémia talán ezt a korosztályt sújtotta legjobban; a társas kapcsolatok hiánya, az online oktatás megfosztotta őket a legszebb iskolai élményeiktől, fogalmazott a képviselő. Azt mondta, nagyon szeretnék, ha vidáman, jó hangulatban kezdődne a diákoknak a mostani tanév, ennek érdekében szervezték meg a változatos programokat Balatonfüreden.

Molnár Judit képviselő diákokkal a környezetvédelmi helyszínen, ahol a szelektív hulladékgyűjtésre és a víz védelmére hívták fel a figyelmet játékosan Fotó: Füredkult/Kis Virág

A diákok nagyon örültek a traktoros, kisvonatos bolondballagásnak, az elsősök felavatásának, valamint a videopartynak, melyen azokat az ötletes és vidám mémeket vetítették le, melyek ők küldtek be.

Sok program érintette a környezetvédelmet, amivel a szervezők szerint érdemes minél fiatalabb korban megismerkedni. Így sokat beszéltek a friss levegőt adó fákról, a szelektív hulladékgyűjtésről. Népszerűek voltak a diákok körében a koncertek is, a pénteki interaktív, játékos helytörténeti vetélkedőre és a reformkort idéző szavalóversenyre, melyeket a Vaszary Galériában rendeznek meg, pedig sokan jelentkeztek.

Annak külön örültek a szervezők, hogy a városokat bemutató kultujrális partnervárosaikkal (Kecskeméttel és Gyulával) közös videóblogos pályázatra sokan küldték be pályaműveiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában