Tóth Gabi megtalálta Istent, ma úgy érzi, boldog ember

Megtalálta Istent, nem távolodott el gyökereitől, s ma úgy érzi, boldog ember. Bár munka, feladat van bőven, családjára, szüleire továbbra is mindenben számíthat. Tóth Gabi, a Tapolcáról indult népszerű előadóművész az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus önkéntes hírnökeként vehetett át elismerő oklevelet Erdő Péter bíborostól augusztus utolsó napjaiban.

Szijártó János

Tóth Gabi izgatottan készül az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, melyen fellépő művészként is találkozhat vele a közönség

Fotó: szervezők/ Ambrus Marcsi

Izgatottan készül a világeseményre, amelyen önkéntesként és fellépő művészként is találkozhat vele a közönség. Lapunk érdeklődése nyomán elmondta, hogy először a világ­- esemény hírnökének kérték fel, ami már önmagában különleges megtiszteltetés volt számára.

– Kaptam erről egy e-mailt a szervezőktől, aminek nagyon örültem. Azt gondoltam akkor, hogy majd karitatív tevékenységet folytatok a rendezvényen, segédkezem ott, ahol éppen szükség lesz rá. A folytatásban minden hírnökkel készítettek egy rövid videót. Ekkor rögzítettem egy imadalt, amely megtetszett a kongresszus szervezőinek és Erdő Péter bíborosnak. Utána gyorsan jött a váratlan, ám örömteli felkérés a fellépésre, amire nagyon büszke vagyok – idézte fel az előzményeket Tóth Gabi, aki beszélgetésünk idején éppen egy háromezer fős flashmobra igyekezett.

Erdő Péter bíboros átnyújtja Tóth Gabinak az eucharisztikus kongresszus önkéntes hírnökének járó elismerő oklevelet

A ma harminchárom esztendős énekesnő Tapolcán született, itt is járt iskolába. Tizenhat évesen, 2004-ben vett részt a Megasztár tehetségkutató második szériájában, miután az elsőt nővére, Tóth Vera nyerte meg. 2010-ben az X-Faktor sztárfellépője volt, ahol később zsűritagként és mentorként tevékenykedett. Többször megválasztották az év énekesnőjének. Szabadidejében – ami azért elég szűkös – szeret festeni, nemezelni. Férje Krausz Gábor séf, kislányuk, a 2019-ben született Hannaróza pedig a család kedvence.

Bár tapolcaiként még a gyermek, tini Tóth Gabit ismertem, családi háttere kapcsán volt némi sejtésem vallásos hátteréről. Az istenhitre, a vallás szerepére vonatkozó kérdésemre adott válasza ezt igazolta.

– Eleve ilyen családból jövök, mindkét nagyszülőm hívő, anyai nagymamám pedig aktívan gyakorolja is a vallást. Ő fiatalon vesztette el a férjét, és a hit erejére támaszkodva igyekezett feldolgozni a pótolhatatlan veszteséget. Nagyapám 53 évesen halt meg, én akkor hatéves voltam. Nagyanyám a hit által próbálta velünk megértetni a halál mibenlétét és elfogadását. Szerettem templomba járni, kedveltem a vallásos énekeket, az imákat. Gyakran gondoltam nagyapámra, aki már az angyalok között van. Katolikus általános iskolába jártam, apácák tanítottak minket az alsó tagozaton, s mindez alapjaiban határozta meg későbbi életemet. Aztán tizenhat évesen a nagyváros beszippantott, s egy idő után úgy éreztem, hogy kezdek szétesni, és egyre távolodom a gyökerektől.

De sok buktató, nehézség után sikerült visszatalálnom arra az útra, amelyet valóban a magaménak érzek.

A gyermekem születése, a családi háttér és a népzene mind hozzájárult ahhoz, hogy végre a magam útját járhassam – fogalmazott az énekesnő, aki sok nehézség után immár anyaként boldognak érzi magát.

Tóth Gabi izgatottan készül az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, melyen fellépő művészként is találkozhat vele a közönség
Fotó: szervezők/ Ambrus Marcsi

– Bár ez pillanatnyi érzés, ezért sokkal inkább a kiegyensúlyozottságra törekszem, s arra, hogy békében, harmóniá­ban legyek a környezetemmel. Ez nem kis kihívás akkor, amikor innen is, onnan is próbálnak kikezdeni. De erőt ad a mögöttem lévő, jól érezhető támogatás, a felém áradó szeretet s az Istenbe vetett hitem – tette hozzá Gabi, az egykori tapolcai vadóc lány, aki ma az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus önkéntes hírnöke és fellépője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában