Uralja a kategória élmezőnyét a tapolcai családi kollektíva

Az már önmagában érdekes, hogy a hazai autós szlalom legjobbjai egy városban élnek, de az, hogy egy helyen is dolgoznak, mindenképpen különlegesség.

Szijártó János

Szollár Norbert, Lovász Kornél és Lovász Róbert eredményeit, sikereit jól reprezentálja a háttérben látható gazdag kupa- és serlegkollekció

Fotó: Szijártó János

Apa és fia, illetve a régi munkatárs, akár egy team tagjai, segítik egymást, ám a pályán már önállóan, tulajdonképpen egymás ellen is versenyeznek. A hétköznapok során pedig a tapolcai szervizben dolgoznak. Lovász Róbert, Lovász Kornél és Szollár Norbert jobbnál jobb eredményeket ért el az elmúlt években, nevüket jól ismerik s jegyzik a sportágban.

Lovász Róbert verseny közben tuningolt Suzukijával
Fotó: Szijártó János

– Az Euroring Kupában jelenleg az első és a második helyen állunk fiammal az ötödik forduló előtt az abszolút versenyben, míg saját kategóriánkban mindketten elsők vagyunk. Én a fejlesztett Suzukival veszek részt a versenyeken, Kornél a 3200 köbcentiméteres BMW-vel. Az Országos Szlalomkupában az abszolútban harmadik, kategóriában az első vagyok, Kornél ugyanitt az ötödik, illetve a második helyet birtokolja pillanatnyilag.

Érdekesség, hogy meghívást kaptunk a kiállítással egybekötött pécsi hegyi versenyre, ahol minden bizonnyal komoly mezőnnyel lehet majd számolni – mondta el lapunknak Lovász Róbert. Hozzátette, hogy tavaly a szlovák bajnokságban is részt vettek, ahonnan egy ezüst- és egy bronzérmet, illetve egy kategóriagyőzelmet hoztak haza. Nem mellesleg tavaly a Dunántúli Szlalombajnokságot (DSZK) is megnyerte Róbert.

Szollár Norbert a DSZK-ban, a Bakony Kupában és a pécsi bajnokságban érintett, ő a tuningolt Suzukijával versenyez immár 11 éve.

Szollár Norbert, Lovász Kornél és Lovász Róbert eredményeit, sikereit jól reprezentálja a háttérben látható gazdag kupa- és serlegkollekció Fotó: Szijártó János

– Idén tavasszal motort cseréltem, mert az előző már kevésnek bizonyult, s most már látom az eredményeken, hogy a fejlesztés szükségszerű és hasznos volt. A DSZK-ban jelenleg az első helyen állok abszolútban és kategóriámban is, a pécsi versenyen ugyanez a helyzet, míg a Bakony Kupában kategóriámban első, abszolútban harmadik vagyok. Ha összejön a pécsi bajnokság, akkor onnan harmadik alkalommal hozom el az első helyet – tette hozzá Szollár Norbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában