A környezet védelmére nevelik az óvodásokat

Esővízgyűjtő tartályok kerülnek a megyeszékhely óvodáiba egy környezetvédelmi programnak köszönhetően.

Marton Attila

Brányi Mária és Szűcs Attila a szemléletformáló program ismertetésén a Cholnoky Jenő Lakótelepi Tagóvodában

Fotó: Penovác Károly/Napló

A veszprémi önkormányzat csaknem húszmillió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el klímastratégia kidolgozására, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformáló programok megvalósítására.

A projektet a Bakony–Balaton Környezetvédelmi Okta­tóközpont Egyesület (BaBaKo) közreműködésével hajtják végre. Szűcs Attila, az egyesület elnöke kiemelte, az Esővíz az ég kincse című óvodai program részeként a csapadékvíz felhasználását hangsúlyozó kampányt indítanak, és ennek részeként valamennyi óvodának biztosítanak egy-egy 300 literes esővízgyűjtő tartályt. Mint mondta, a klímaváltozás miatt egyre gyakoribb probléma, hogy hosszabb csapadékmentes időszak után hirtelen zúdul le nagy mennyiségű eső, ezért is egyre fontosabbá válik az esővízgyűjtők szerepe.

Brányi Mária és Szűcs Attila a szemléletformáló program ismertetésén a Cholnoky Jenő Lakótelepi Tagóvodában Fotó: Penovác Károly/Napló

Brányi Mária alpolgármester felidézte, néhány évvel ezelőtt, a kertvárosi csapadékvíz-csatorna megújításához kapcsolódva esővízgyűjtő tartályokra pályázhattak a városrészben működő intézmények és a lakosság. Ebben az időszakban került az első vízgyűjtő a Csillag úti óvodába. Az alpolgármester hozzátette, a környezeti nevelést célszerű már kisgyermekkorban elkezdeni, ezért is fontos, hogy a BaBaKo kezdeményezése az óvodákat, az óvodásokat célozza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában