A lakosság számára is biztosítják a korcsolyázási lehetőséget az ajkai jégcsarnokban

Először csúszhatott a szeptember elején átadott jégcsarnok jegén a téli sportot kedvelő közönség október 23-án.

Tisler Anna

Nyit a jégcsarnok

Fotó: Gyarmati László

Már az első napon a várakozásnak megfelelően nagy volt az érdeklődés.

Az előző években a jégsátorban is volt lehetőség a korcsolyázásra az Ajkai Óriások jégkorongcsapatának edzési vagy a mérkőzések idején kívül. A csarnok 1600 négyzetméteres jégfelülete más élményt nyújt. A jégfelületen egyik oldalon az Óriások, a másikon Ajka város címere látható. A csarnok alapterülete csaknem 4000 négyzetméter.

A létesítmény 1,9 milliárd forintból készült el, amelyből 1 milliárd 197 millió forint a vállalatok által felajánlott tao-támogatás volt, a többit önerőből tette hozzá a város. Az alapkőletétel 2017-ben volt. A hasonló lélekszámú városok közül egyedül Ajka épített jégcsarnokot.

A lakosság számára azért biztosítják a korcsolyázási lehetőséget, hogy bővüljön a sportolási lehetőségek száma. A létesítményben korcsolya bérlésére is van lehetőség minden méretben.

Az őszi szünet minden délutánján várják a korcsolyázni szeretőket, hétfőn és kedden 1 órától fél 10-ig, szerdán 1 órától fél 4-ig, majd 7-től fél 10-ig, csütörtökön 7-től fél 10-ig, pénteken 1 órától fél 4-ig, 4 órától fél 7-ig, majd 7 órától fél 10-ig, szombaton 1-től fél 10-ig, vasárnap 10 órától fél 8-ig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában