Testnevelési és Sport Intézet

2021.10.22. 14:00

Az egyetemhez és a városhoz méltó kondicionáló terem nyílt meg Veszprémben

Új helyszínen nyitotta meg kapuit csütörtökön a veszprémi Pannon Egyetem konditerme, a Brick Zone, amit a Testnevelési és Sport Intézet épületében találhatnak meg az érdeklődők. A Pannon Egyetem az új konditermet ünnepélyes megnyitó keretében mutatta be, az edzőterem megjelenésében a hagyományt és az ipari stílusú dizájnt ötvözi.

Horváth Virág

20211022 Veszprém Pannon Egyetem. Brick Zone konditerem nyitó. Dr. Gelencsér András, Edvy László intézetigaztgató rektorralFotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Edvy László, a Testnevelési és Sport Intézet igazgatója a megnyitó ünnepségen elmondta, az egyetemi sportélet az egyetemmel egyidős. Úgy gondolja, most olyan sportlétesítménnyel gazdagodott az intézmény, amely a hallgatók és a városlakók számára egyaránt színvonalas helyszíne lehet az aktív időtöltésnek.

- Az Egyetem múltját és természetesen a legendás „B kondi” patináját őrizte meg a „loft” stílusban kialakított 400 négyzetméteres kondicionáló terem, amely egy szabadtéri erőfejlesztésre is lehetőséget adó átriumos udvarral is rendelkezik. A klasszikus, testépítésre alkalmas kondigépeken és szabad súlyos eszközökön túl a funkcionális edzéshez nélkülözhetetlen keretekkel, saját testsúlyos eszközökkel, illetve modern légkamrás kardiógépekkel bővült az eszközpark. Figyelmet fordítottunk az edzés utáni regenerálódás lehetőségére is: a szolgáltatások között elérhető az infraszauna és a masszázs. A terem hangulata ösztönző a sportolásra, a teljesítményre és természetesen a sportolói közösségek kialakítására is – mondta el Edvy László.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora kiemelte, a Pannon Egyetem az országban elsők között bevezetett kötelező testnevelés teljesítéséhez a kezdetektől biztosítja a sportágak választásának szabadságát. – Meggyőződésünk, hogy a rendszeres testmozgás nemcsak a testi egészség, hanem a világjárvány alatt erősen próbára tett lelki egyensúly megőrzéséhez is hozzájárul. Tudjuk azt is, hogy a sport által fejleszthető készségek, például az akaraterő és a kitartás hallgatóinknak életük más területein is segítségére lesz – emelte ki a rektor.

Hozzátette, hogy a korszerű sportlétesítmény hiánypótló a más nagyléptékű beruházásokkal is remélhetőleg új lendületet nyerő egyetemi városrészben, és szolgáltatásai a városban élők és ide látogatók számára is elérhetők lesznek.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az ünnepélyes megnyitón a szalagátvágást követően, a sajtó munkatársai bejárás keretében tekinthették meg a kondicionáló terem belső és külső tereit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában