Az olcsó, jó minőségű csapvizet népszerűsítik

Kulacsot kap háromezer kisiskolás ezekben a napokban egy környezetvédelmi szemléletformáló program részeként.

Marton Attila

A kampány első helyszínén, a Kossuth-iskolában első és második osztályosok vehettek át kulacsokat

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A projektre európai uniós támogatást nyert el az önkormányzat, a klímatudatosságot erősítő kezdeményezésben a Bakony-Balaton Környezetvédelmi Oktatóközpont Egyesület (BaBaKO) a város partnere.

A szemléletformáló program egyik eleme a „Tölts vizet a kulacsodba” elnevezésű kampány, amelynek részeként Veszprém nevével feliratozott és a város logójával ellátott kulacsokat osztanak ki az első, második és harmadik évfolyamos diákoknak a megyeszékhely iskoláiban.

A kampány első helyszínén, a Kossuth-iskolában első és második osztályosok vehettek át kulacsokat Fotó: Pesthy Márton/Napló

A program nyitórendezvényét a Kossuth Lajos Általános Iskolában tartották a napokban. Szűcs Attila, a BaBaKO elnöke a diákoknak arról beszélt, a veszprémi csapvíz kiemelkedő minőségű, ugyanis bakonyi karsztvízből származik, így kedvező az ásványianyag-tartalma is. Hozzátette, a csapvíz olcsó – csak a vízhasználati díjat figyelembe véve egyharmad forintba kerül literenként –, és fogyasztásával, kulacsba töltésével nem keletkezik hulladék.

Kovács Áron önkormányzati képviselő arról beszélt, a csapvíz bevizsgált és jó minőségű Magyarországon. Hozzátette, az önkormányzat által elnyert támogatásból háromezer veszprémi kisiskolás kap kulacsot ezekben a napokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában