Bakonyi csillagászok tartottak nagy sikerű élménybeszámolót Sümegen

A Bakonyi Csillagászati Egyesület a sümegi Kisfaludy művelődési központban, a könyvtárban tartott élménybeszámolót az érdeklődőknek az Űrbatyu-küldetések hihetetlen kalandjairól.

Tóth B. Zsuzsa

A Bakonyi Csillagászati Egyesület nagy sikerű beszámolót tartott távcsöves bemutatóval

Forrás: egyesület

Az egyórás előadás után ismét letehetetlennek bizonyultak az egyesület Oculus Quest II. VR szemüvegei, a közönség a beszámoló alapján már el tudta képzelni, hogy milyen lehet együtt repülni az Űrbatyu II-vel, azonban a virtuális valóság videók megtekintése teljesen új dimenziókban mutatta be a szonda utazását.

Ivanics Ferenc, az egyesület elnöke beszámolója szerint szívet melengető volt az egyesületi tagok számára az érdeklődők heves, sokszor kitörően pozitív reakciója hazánk első, a világűr peremén készült VR-videóira. Nagy volt az érdeklődés a magas légköri pilótasisak és a magukkal vitt repülős G-ruha iránt, több gyermek fel is próbálta az izgalmas sztratoszférarepülésekhez használt antik sisakot.

A Bakonyi Csillagászati Egyesület nagy sikerű beszámolót tartott távcsöves bemutatóval Fotó: egyesület

A többórásra sikeredett interaktív programot megkoronázta a könyvtár udvarán tartott távcsöves bemutató; a műszerbe pillantva a Jupiter és a Szaturnusz korongja mellett több mélyég-objektumot is megfigyelhettek a jelenlévők.

Az egyesület tagjai számára fantasztikus élmény volt megtapasztalni a közönség őszinte érdeklődését, remélik, hogy a sikeres programnak hamarosan lesz folytatása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában