hatalmas ováció fogadta őket

2021.10.04. 20:00

Devecseri menhely árva kutyáival vonultak pályára a focisták

Hatalmas megtiszteltetés és végtelen öröm, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség engedélyével focisták mutatták be az árva menhelyi kutyákat a Haladás-Budaörs vasárnapi meccsén, Szombathelyen, fogalmazott Minárcsik Sándor, a Devecserben működő Meggyeserdei Menedék Alapítvány alapítója, ügyvezetője.

Kovács Erika

Mint mondta, az külön nagy büszkeséggel tölti el, hogy tudomása szerint hasonlóra Magyarországon még nem volt példa. Felidézte, nagyon boldogok voltak, amikor megkeresték őket a szombathelyi csapattól, és lehetőséget kaptak a bemutatkozásra.

Minárcsik Sándor menhelyi alapítványi elnök önkéntesei segítségével vitte el az árva kiskutyákat a meccsre, ahol a focisták velük együtt mentek ki a pályára, hogy népszerűsítsék az örökbefogadást
Fotó: Meggyeserdei Menedék Alapítvány

Az utazást nagy izgalom és lázas készülődés előzte meg, szervezni kellett azt is, hogy Devecserben is maradjanak önkéntesek a látogatók, illetve az örökbefogadók miatt.

Fotó: Meggyeserdei Menedék Alapítvány

Összesen 12, főleg kölyökkutyával indultak útnak, akikkel az eredeti tervek szerint a Haladás focistái vonultak volna be a pályára.

Fotó: Meggyeserdei Menedék Alapítvány

Aztán a kis ebek akkora sikert arattak, hogy hat kutyust elkért a másik csapat, hogy ők is hadd vigyenek magukkal kis négylábúakat a pályára, ahol hatalmas ováció fogadta őket.

–Azóta nem találok szavakat, annyira örülök a lehetőségnek, hatalmas ajándék ez nekünk az Állatok Világnapján! Nem is szólva arról, hogy a focisták mekkora szeretettel és örömmel vitték magukkal a kiskutyákat, ezzel is segítve, hogy mielőbb gazdára találjanak. Ekkora nyilvánosság nagyon sokat jelent az örökbefogadásnál, ami az önkéntesekkel együtt a szívügyem, és mindannyian nagyon örülünk annak, hogy azóta is folyamatosan keresnek minket, fogalmazott Minárcsik Sándor, akiről nemrég megírtuk, lekapcsolt egy horrorkaravánt a 8-as főúton, Somlóvásárhelynél, amikor Devecserbe ment. Azt látta, hogy két kiszáradt, erőtlen, sovány kutya húzott egy összetákolt kordéban két embert, Sándor azonnal hívta a rendőrséget. A szerencsétlen ebek az emelkedő előtt valósággal összeestek, mert nem bírták tovább az erőlködés.

Sándor kihívta a rendőrséget, a kutyákat pedig a menhelyre vitte, azóta is gazdikeresők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában