Eszméletlen alakot láttak a hajmáskéri benzinkútnál heverni – segíteni mégsem akart senki

Több sofőr is bejelentette a veszprémi mentésirányításra hétvégén, hogy Hajmáskéren, a benzinkúttól körülbelül 200 méterre egy feltehetően eszméletlen alak fekszik az út szélén, derült ki az Országos Mentőszolgálat közösségi oldaláról.

Kovács Erika

A középkorú férfi saját lábán sétált be az orvoshoz, feltehetőleg több napos infarktus panaszai miatt

" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Azt írták, mentésirányító bajtársaik hiába kérlelték a bejelentőket, hogy álljanak félre és vizsgálják meg a beteget, erre egyikük sem volt hajlandó. Helyette olyan kiábrándító válaszok érkeztek, mint „Nem tudok megállni, mert jönnek mögöttem!” vagy „Én miért mennék oda? Örüljenek neki, hogy szóltam!”

Miközben azonnal indult a segítség, elszánt bajtársuk a SzívCity applikáción is riasztást adott le a környékbeli elsősegélynyújtóknak, és a benzinkutat is megpróbálta elérni telefonon. Az esetkocsi perceken belül helyszínre ért, és végül arról tájékoztatta az irányítást, hogy egy fóliába tekert drótháló hevert csak az út szélén, ami csupán hasonlított egy földön fekvő alakra.

- Az életmentők ugyan megkönnyebbültek, amiért senki nem szorult gyors segítségre a helyszínen, ezt az élményt mégis szívesen kihagyták volna a szolgálatból! – közölték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában