Halloween-i forgatag a Somló Kapujánál

Látványos „tökös” forgatagot varázsolnak a Somló Kapujához, október 31-én. A szervezők délelőttől 10 órától egész nap várják az érdeklődőket a látogatóközponthoz. Az épületben lesz kézműves foglalkozás arcfestéssel, kint a szabadban pedig körhinta, vattacukor, pop-corn, meleg italok és ételek várják a rendezvényre érkezőket. Alkonyatkor tűzzsonglőr szórakoztatja majd az őszi tökös forgatagat közönségét.

Molnár Sándor

Végre előkerülhetnek a Halloween-hez kötődő jelmezek és dekorációk

Forrás: Szervezők

A szervező Varga – Székely Mónika szerint a magyar szülők közül is nagyon sokan vásárolnak minden évben valami „tököset” Halloween-re, vagy október végére, azért, mert a legtöbb gyermek – televíziót nézve – kedveli a meséket, és a Halloween-i történeteket. Arról nem is beszélve, hogy a tök faragása összehozza a családokat. Mónika úgy véli, hogy a boltokban vásárolt – az angolszász ünnephez kapcsolható – dekorációt a vásárlók többsége nem tudja igazán felhasználni, mert nálunk Magyarországon nincs hagyománya ennek. Így született meg az első tökös piknik ötlete, amelyet a házuk előtti parkban tartottak.

Végre előkerülhetnek a Halloween-hez kötődő jelmezek és dekorációk
Fotó: Szervezők

– 2019 ben készítettük a férjemmel az első kis halloweeni összejövetelt az utcabeli gyerekeknek, és elsősorban a kisfiunknak, amihez pár tököt és az évek során összegyűjtött dekorációt használtuk. Majd ez 2020-ban már helyi eseménnyé nőtte ki magát, ahol batyus bál jellegű rendezvényre érkezhettek a beöltözött ovisok, iskolások és családjaik, barátaik. Mivel nagyon sokan voltunk, már akkor tudtuk, hogy más helyszínt kell keresnünk az idei eseményhez, így nem lehetett kérdéses, hogy a Somló lábánál álló Somló Kapuja Látogatóközpontra és környezetére gondoltunk – meséli az ötletgazda, aki hálás a Somlóvásárhelyi Önkormányzatnak, hogy egyből melléjük álltak, és a sok-sok támogatónak, akik nélkül nem tarthatnák meg a Halloween-hez kapcsolódó vidám, tökös forgatagot október 31-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában