Hírverést csaptak a jégkorongnak

2021.11.27. 09:01

A Dózsa iskolában járt a "Gyere hokizni roadshow"

November 26-án délelőtt a Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolába érkezett a "Gyere hokizni roadshow". A jeges sportágat népszerűsítő vidám program során 60 kisgyermek találkozhatott válogatott jégkorongozókkal, ismerkedhetett meg a hokival, illetve az elsősök nagy örömére eljött a megyeszékhelyre Csúszka, a Magyar Jégkorong Szövetség kabalafigurája is.

Molnár Sándor

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A "Gyere hokizni roadshow" stábja idén több mint 30 városban szeretné népszerűsíteni a sportágat. Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai alelnöke a roadshow kapcsán megjegyezte, hogy nagyon sok jégpálya nyílt az országban az elmúlt öt-hat évben, de néhány helyen létszámgondok voltak, ezért indították el a toborzó körutat. A rendezvénnyel népszerűsítik a jégkorongot, és a helyi médiák is hírét viszik annak, hogy lehet korcsolyázni az adott városban. Kiderült az is, hogy szerencsére folyamatosan nő a csapatok száma az országban.  Míg 10-15 éve csak öt csapat volt, napjainkban már több mint 30 csapat indul egy-egy korosztályban. Az alelnök kiemelte azt is, hogy a közhiedelemmel ellentétben, más sportágakhoz képest jóval kevesebb a sérülés, mivel a játékosok minden porcikáját hokifelszerelés védi. Kovács Zoltán hangsúlyozta, hogy sajnos például Békéscsabán, Szolnokon, Kecskeméten, Salgótarjánban, Egerben és Pécsen még nincs olyan jégcsarnok, mint Veszprémben, pedig a sportág fejlődése szempontjából fontos lenne, hogy legalább 15-20 kiemelkedő központja legyen a hokinak az országban.

A jó hangulatú, interaktív programmal két válogatott jégkorongozó is érkezett a Dózsa iskolába. Szilágyi Tiffany és Svasznek Bence röviden elmesélték az elsősöknek, hogy hogyan ismerkedtek meg kisgyerekként a hokival, és miért szeretik annyira ezt a sportágat. Az élménybeszámolókból kiderült, hogy a gyerekek a jégkorongnak köszönhetően sok barátot szerezhetnek, aktívak lesznek, sokat utazhatnak és rengeteg élményt is szerezhetnek. 

 

Az új ismeretek mellett a diákok egy-egy jégkoronggal és dedikált autogramkártyákkal is gazdagodtak. A vidámságról és az apróságok átmozgatásáról pedig Csúszka, a szövetség kabalafigurája gondoskodott, akit a gyerekek pillanatok alatt a szívükbe zártak. 

Szilágyi Tiffany, Popovics Polett és Svasznek Bence beszélgetett a gyerekekkel a roadshow-n
Forrás: Balogh Ákos/Napló

Lengyel Károly, a Dózsa iskola igazgatója elmondta, hogy nagy örömmel fogadták a roadshow-t, és a kollégák egyöntetű véleménye az volt, hogy egy ilyen, a sportot népszerűsítő programot nem szabad kihagyni. A rendhagyó, vidám és interaktív testnevelésórán az iskola három első osztálya, 60 kisgyermek és tanáraik vettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában