A helyi óvodásokért jótékonykodtak a dudari süteménysütők

A szülők kitalálták, az óvónők és munkatársaik támogatták a kezdeményezést, a falubeliek süteményt sütöttek, azt együtt árusították az akcióhoz csatlakozók, végül a Bakony Expo résztvevői pedig mind megették. Így írható le a dudariak jóízű összefogása, melynek eredményeként több mint 465 ezer forint gyűlt össze, amit a gyerekek élményszerző programjaira, kirándulásaira, utazásaira költhetnek.

Rimányi Zita

A Bakony Expón árulták a dudari gyerekek miatt sütött süteményeket

Fotó: Kiskópé Óvoda

Pados Zoltánné, a Kiskópé Óvoda vezetője elmondta, hogy mintegy negyvenen sütöttek süteményt falujukban felhívásuk nyomán. Több helyen egy-egy család több tagja, több generáció fogott össze a közös cél érdekében. A sajtos tallérok készítésének már a vásár előtt egy héttel nekiálltak. Emellett kerültek a dobozokba régi receptek szerint megsütött diós és körtés finomságok, olyan hagyományos édességek is, mint a zserbó, a hókifli és a Lajcsi-szelet, külföldről ismert specialitások, habcsókok, macaronok, erdei gyümölcsös krémmel megtöltött égetett tészták is. A dudariak feldíszített standján aztán ezeket kínálták Veszprémben. Ki-ki annyit fizethetett értük, amennyit gondolt, amennyit adománynak szánt. Az összegyűlt pénz a Kincset Kincseinkért Alapítvány számlájára került.

A Bakony Expón árulták a dudari gyerekek érdekében sütött süteményeket Fotó: Kiskópé Óvoda

A vasárnapra megmaradt sütik árusítását Szőke András humorista, filmrendező – aki ott volt a hétvégi rendezvényen – vállalta. Az óvodavezető szerint az is az egyik haszna a nagy munkával, sok szervezéssel járó együttműködésüknek, hogy új kapcsolatokat teremtettek, barátokat szereztek. Akadt olyan vásári kiállító, aki 25 ezer forintnyi aprópénzt ajánlott fel nekik, egy kertészet pedig az óvoda udvarára növényeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában