Felújították a tótvázsonyi ifjúsági klubot

Rendbe tették és berendezték a négynapos hétvége alatt az ifjúsági klubhelyiséget a faluban, amelyet aztán egy nyitóesttel, hamburger­partival fel is avattak.

Molnár Sándor

Nagy képernyős tévé, PS4 játékok konzolokkal és autóülés is került a helyiségbe

Forrás: ifjúsági egyesület

Azt szeretnék, hogy ez a klub a bázisa legyen a környékbeli fiataloknak. A cél az, hogy egy olyan közösségi tér jöjjön létre, ahol megvalósítják az elképzeléseiket a fiatalok, és tartalmas, csoportos programokat szerveznek.

Néhány fiatal kifestette a lépcsőházat, illetve az emeleti klubhelyiséget Fotó: ifjúsági egyesület

Lassan húsz éve már, hogy használatra átadták a tetőtéri helyiséget a fiataloknak a tűzoltóság épületében. Az évek során a baba-mama tornától kezdve sok mindenre igénybe vették a termet. Tíz év vegyes használat után most úgy döntöttek, hogy legyen újra csak az ifjúság felhasználásában a helyiség, és tényleg csak az ő érdekeiket szolgálja.

Az elmúlt öt-hat év munkájának köszönhetően beszereztek a fiatalok ízlésének megfelelő bútorokat, használt foteleket, babzsák ülőkéket, valamint az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület Leader vidékfejlesztési programjának támogatásával vásároltak egy nagy képernyős televíziót, PS4 játékokat konzolokkal, autóüléssel, kormánnyal, valamint csocsót és dartsot, s beszereztek egy hűtőszekrényt is a helyiségbe. Ezeket azonban – a járvány miatt – az elmúlt egy évben még nem üzemelték be. A terem nem funkcionált közösségi térként.

Most, az őszi szünet idején a tettek mezejére léptek. Fellelkesítették az ifjúságot, és 10-12 fiatallal közösen kipakoltak, kitakarítottak, majd az ifjúsági egyesület koordinálásával és felügyeletével kifestették a lépcsőházat, illetve az emeleti klubhelyiséget, végül be is rendezték azt.

Nagy képernyős tévé, PS4 játékok konzolokkal és autóülés is került a helyiségbe Fotó: ifjúsági egyesület

Szendrei Szilárd, a Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület elnöke elmondta, hogy péntek–szombatonként nyitják ki a klubot, ahová délután a 12-14 éveseket, esténként pedig a nagyobbakat, a 30 év alatti fiatalokat várják, nemcsak Tótvázsonyból, hanem a környékbeli falvakból is. Szeretnének tartalmas rendezvényeket, filmvetítéseket, tematikus kirándulásokat, biciklitúrákat szervezni majd, illetve abban bíznak, hogy több korosztályt is sikerül megmozgatniuk, s egy jó közösség alakul ki a fiatalokból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában