Illatos advent idén is

2021.11.26. 16:01

Gyertyagyújtás, családi programok az ünnepi időszakban

A városi intézmények idén is számtalan programmal készülnek az ünnepi időszakban, az Illatos advent rendezvényei november 27. és december 18. között csábítják a kicsiket és nagyokat.

Balla Emőke

Tavaly a Szentháromság téren gyújtották meg az adventi gyertyát. Az idei program az Óváros téren lesz

Fotó: Balogh Ákos/Napló

November 28-án lesz advent első vasárnapja, a programok november 27-én kezdődnek. Az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban kézműves termékek vásárával várják az érdeklődőket, az Agóra Veszprém Kulturális Központban 11 órától pravoszláv karácsonnyal indul a rendezvény, a Dnipro Országos Ukrán Kulturális Egyesület szervezésében. Délután három órakor adventi hagyományokat ismerhetnek meg a gyerekek Vastag Richárd néptáncpedagógus segítségével, négy órakor kezdődik az Apáról fiúra hagyományőrző családi délután. A Művészetek Háza Veszprém – Dubniczay-palotában művészetterápiás foglalkozást tartanak, a Laczkó Dezső Múzeum adventi kalanddal, mesével várja a kicsiket. A hagyományos gyertyagyújtás helyszíne ezúttal nem a Szentháromság, hanem az Óváros tér; az első adventi gyertyát Takáts István általános érseki helynök és Ovádi Péter országgyűlési képviselő gyújtja meg. 

November 29-én, hétfőn a Gyulafirátóti Művelődési Házban készülődnek a karácsonyra, december 3-án pedig a Kádártai Közösségi Házban díszítenek mézeskalácsot. 

December 4-én, szombaton a könyvtárban, az Agóra Kulturális Központban lesznek programok, öt órától a Gizella női karral lehet együtt énekelni.

December 5-én, vasárnap a Kabóca Bábszínház Hamupipőke című előadására a Mikulást is várják. December 10-én a Kádártai Közösségi Házban szerveznek adventi kézműves-foglalkozást, 11-én a Gyulafirátóti Művelődési Házban hangolódnak az ünnepre.

December 16-án a Dózsa téren állítanak fenyőfát, szervezik meg a dózsavárosi karácsonyt, ünnepi beszédet mond Porga Gyula polgármester. Az Illatos advent programjai december 18-án fejeződnek be, a negyedik gyertyát Udvardy György érsek és a polgármester gyújtja meg. 

Az Óváros téren november 25-től december 19-ig csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap adventi vásárba várják a látogatókat, kézműves-foglalkozásokkal, táncházzal, gyereksarokkal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában