Időutazáson vehettek részt – Társasjáték-bemutató Ajkarendeken

„Egy társasjáték, amely a magyarországi németek jó és rossz időszakain vezet keresztül. Képzeljétek el, hogy a 18. században a mai Németország területén nehéz életkörülmények között éltek, és hirtelen adódik egy lehetőség, hogy Magyarországon egy új életet kezdhettek sokkal jobb esélyekkel. Felszálltok egy Ulmer Schachtelra és megteszitek a hosszú hajóutat az ismeretlenbe…“– szól a Der Weg – Az út című magyarországi német társasjáték ismertetője.

Molnár Sándor

Nagyon jó hangulatú esten ismerkedtek meg a résztvevők a társasjátékkal Fotó: szervezők/Kiss Krisztián

Társasjáték-bemutatót tartottak a minap a Regenbogen Művelődési Házban. Az este során a Der Weg elnevezésű társasjátékkal ismertette meg a résztvevőket Töltl János, az ajkai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

A Der Weg – Ungarn–­deutsche Zeitreise című magyarországi német társasjáték többéves munkát követően készülhetett el 2020-ban, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának kiadásában. A projektet a Német Szövetségi Köztársaság Belügyminisztériuma támogatta. A játékot Jencsik Ildikó, az MNOÖ pályázati referense és Radóczy Károly, az MNOÖ ifjúsági referense alkotta meg. Szeretnének vele megszólítani minden 13 éves kor feletti generációt, de természetesen a játék bizonyos részeit fiatalabbak is játszhatják. A társasjáték egy magyarországi német időutazás, amely a betelepítéstől egészen napjainkig tart. Készítői hisznek abban, hogy ez egy olyan játék, amely elgondolkodtat, generációk közötti érdekes beszélgetésekhez vezet, és emellett még szórakoztat is.

Nagyon jó hangulatú esten ismerkedtek meg a résztvevők a társasjátékkal
Fotó: szervezők/Kiss Krisztián

A társasjáték bemutatkozása igazán jól sikerült az ajkarendeki Regenbogen Német Nemzetiségi Művelődési Házban. Nagy érdeklődés mellett egy remek hangulatú bemutatót tartottak, ahol a játéknak köszönhetően a résztvevők tartalmas és érdekes információkat ismerhettek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában