Járhatóvá tették, kitisztították az elhanyagolt ösvényt

Közösségi összefogással szépítették meg a megyeszékhely elhanyagolt ösvényét a napokban.

Marton Attila

20211030 Veszprém Palást utca. Civil szervezetek és lakosok takarítják ki a Gulyadombra vezető ösvényt Halmay Gábor önk. képviselő vezetésével Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Palást utca végétől az állatkert gulyadombi parkolója felé vezető mintegy 150 méter hosszú ösvényt civil szervezetek és helyi lakosok tisztították meg, mondta el Halmay Gábor önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP), aki összefogta a kezdeményezést.

Kiemelte, a környéken lakók számára felértékelődött ez az ösvény, mert azzal, hogy a Takácskert utca végén lezárták a gyalogos átjárást, ez a legrövidebb út a Gulyadomb felé. Az elhanyagolt ösvényről összegyűjtötték a hulladékot és megritkították a növényzetet, hogy ne zavarja az átjárást.

A közösségi munkához a VKSZ Zrt. adott segítséget, részben eszközöket biztosítottak, valamint összeaprítják és újrahasznosítják a zöldhulladékot, valamint elszállították a helyszínről a hulladékot.

Halmay Gábor önkormányzati képviselő szerint felértékelődött az ösvény Fotó: Pesthy Márton/Napló

A környezetszépítő akcióban az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség tagjai, cserkészek, a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör több tagja, valamint környéken lakók vettek részt.

Halmay Gábor elmondta, terveik szerint szintén közösségi összefogással tennék rendbe jövőre a takácskerti kis füves focipályát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában