hagyományos szakmai összejövetel

2021.11.05. 20:00

Megemlékezést és trófeaszemlét tartottak Huszárokelőpusztán

A Bakonyerdő Zrt., a Veszprém Megyei Vadászkamara és a Verga Zrt. közös megemlékezést tartott a hubertlaki hivatásosvadász-emlékhelynél. A már hagyományos szakmai összejövetelen hatan részesültek Hubertlaki Kereszt kitüntetésben, megkoszorúzták a hivatásos vadászok emlékoszlopát is, majd a vadászkamara trófeaszemléjével folytatódott az ünnepség a Huszárokelőpusztai Vendégház parkjában.

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A megemlékezés a hivatásos vadászok emlékoszlopánál kezdődött a Bakony Vadászkürt Egylet kürtszavával. Ezt követően Varga László, a Bakonyerdő Zrt. és Ugron Ákos, a Verga Zrt. vezérigazgatója, valamint Korn Ignác, a Veszprém Megyei Vadászkamara hivatásos vadász alelnöke köszöntötte a megjelenteket.

Korn Ignác is köszöntötte a szakembereket a hubertlaki hivatásosvadász-emlékhelynél Fotó: Molnár Sándor/Napló

Az ünnepségen elismerték a munkájukat kiemelkedően végző hivatásos vadászokat is. Mivel tavaly elmaradt a megemlékezés, ezért a 2020-as év díjait is most adták át. A Veszprém Megyei Vadászkamara Hubertlaki Kereszt kitüntetést adományozott Csőbör Gábor nyugalmazott hivatásos vadásznak. A Bakonyerdő Zrt. nyugalmazott kollégája, Humpók Imre is átvehette a kitüntetést, míg a Verga Zrt. részéről Szóka Péter, a Kab-hegyi Erdészet északi vadászterületének hivatásos vadásza számára ítélték oda a díjat. A 2021-es évben Babják Tamás, a Bakonyerdő Zrt. hivatásos vadásza, Farkas Imre, a Noszlopi Vadásztársaság hivatásos vadásza, és Rózsahegyi Bence, a Verga Zrt. Zirci Erdészetének kerületvezető erdésze, kerületvezető vadásza is Hubertlaki Kereszt kitüntetésben részesült.

Az ünnepség után, a Veszprém Megyei Vadászkamara trófeaszemléjén Pap Gyula köszöntötte a vendégeket. A megyei vadászkamara elnöke gratulált a kitüntetetteknek és köszönte a hivatásos vadászok munkáját, akik az elmúlt két évben igazán nehéz körülmények között dolgoztak. Kiemelte, hogy nagyon büszkék az általuk végzett szakmai munkára, amelynek eredményét a trófeák mennyisége és minősége is jól mutatja. Ez idáig 1400 gímbikatrófeát bíráltak el megyénkben, melyek közül 25 lett aranyérmes. A 12,5 kilogrammos idei, megyei rekordtrófea a Marcal-medencéből, a Somlótája Vadásztársaság területéről származik. Kiderült az is, hogy dámból és muflontrófeából is lényegesen többet bíráltak már el időarányosan, mint a tavalyi évben, és jók a minőségi mutatók is.

Az elnök kérte a hivatásos vadászokat, hogy az elkövetkező időszakban figyeljenek oda az őzekre, mert folyamatosan csökken ennek a nemes vadnak az állománya. Pap Gyula reményét fejezte ki, hogy a hivatásos vadászok odaadó, lelkes munkájának köszönhetően Veszprém megye továbbra is ott lehet országos szinten az első négy között, mint ahogy most is ott van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában