18 méteres ezüstfenyő

2021.11.21. 15:30

Nemesvámosról származik az ország karácsonyfája

November 21-én, vasárnap kora délután vágták ki Nemesvámoson azt a körülbelül 18 méter magas ezüstfenyőt, amely idén az ország karácsonyfája lesz.

Molnár Sándor

A mintegy 35-40 éves fenyőt hétfőn reggel nyolc órakor állítják majd fel a Kossuth téren. A látványosan feldíszített karácsonyfát adventtől vízkereszt napjáig csodálhatják meg az érdeklődők.

Az ország karácsonyfájára érkezett felajánlások közül egy körülbelül 18 méter magas, formás ezüstfenyőre esett a választás 2021-ben, amely vasárnapig egy nemesvámosi ház udvarán állt. A felajánló család nevében nyilatkozó Vígh Renátó a Naplónak elmesélte, hogy e-mailt küldött a Parlamentbe, és felajánlotta a látványos ezüstfenyőt, amelyről később fotót is küldött. Mint mondta, nagyon örülnek annak, hogy az ő fájukat választották, amely a háznál már „kinőtte” magát. A magas fenyőt már veszélyesnek ítélték, és tartottak attól, hogy nagy szélben kidőlhet. Csak simán kivágatni sajnálták volna, ezért ajánlották fel a jó ügy érdekében.

A fa kivágásáról értesítést kaptak az utca lakói is, néhányan pedig véletlenül botlottak bele a rendkívüli vasárnapi látványosságba, így érthető módon kíváncsi tekintetek gyűrűjében kezdhették meg különleges feladatuk végrehajtását a tűzoltóság szakemberei Nemesvámoson.

A hatalmas ezüstfenyőt a katasztrófavédelem, valamint a honvédség és a rendőrség munkatársainak közreműködésével vasárnap délután szállítják fel Budapestre.

Az ország karácsonyfája adventtől vízkereszt napjáig díszíti majd a Kossuth teret, lebontása után pedig tűzifaként rászorulóknak ajánlják fel a faanyagot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában