Növényeket telepítettek két pápai lakótelepen, hogy szebbé tegyék a környezetüket

Újabb programot, őszi növénytelepítést szervezett a Jókai Mór Művelődési Központ a „…mint vízbe dobott kavics…” című TOP-os pályázat keretében a Vajda- és az egykori Kilián-lakótelepen élők számára.

Polgár Bettina

Ősszel a kedvező időjárás miatt még hatékonyabban lehet növényeket telepíteni

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Horváth Dorina, a Jókai Mór Művelődési Központ kulturális szervezője elmondta, tavasszal már szerveztek közösségi növénytelepítést a pályázat két prioritási pontján: a Vajda- és az egykori Kilián-lakótelepen. – A kezdeményezés célja, hogy ezeken a területeken fejlesszük a közösségeket, illetve lehetőséget adjunk arra, hogy közösen alkossanak – emelte ki.

Horváth Dorina, a Jókai Mór Művelődési Központ kulturális szervezője Fotó: Polgár Bettina/Napló

- Először tavasszal tettünk közzé felhívást a környezetszépítésre, amire akkor 12 csapat jelentkezett összesen a két területről. Profi szakembereket kértünk fel a növények beszerzéséhez és kiszállításhoz, a virágok ültetését pedig a lakók végezték el. Ehhez szakmai segítséget, iránymutatást is kaptak. A tavaszi ültetés eredményét szeptember végén tettük közzé, hiszen ezt a programot versenyként hirdettük meg. Úgy tűnt, hogy a lakók megfogadták a szakemberek tanácsait, mert nagyon szép kertekkel találkoztunk a nyár végén – jegyezte meg Horváth Dorina.

Kifejtette, egyrészt a korábbi sikereken felbuzdulva, másrészt a szakemberek tanácsát követve – miszerint ősszel a kedvező időjárás miatt még hatékonyabban lehet növényeket telepíteni – újabb környezetszépítést hirdettek. Ismét nagyon sokan jelentkeztek, öt-öt csapat mindkét lakótelepen. Volt olyan, aki már másodjára jelentkezett, és voltak, akik újonnan csatlakoztak.

Ősszel a kedvező időjárás miatt még hatékonyabban lehet növényeket telepíteni Fotó: Polgár Bettina/Napló

A Jókai Mór Művelődési Központ kulturális szervezője rámutatott, a „…mint vízbe dobott kavics…” ugyanakkor egy komplex pályázat, ami egészen a jövő év végéig tart. – Idén nyáron szintén ennek a pályázatnak a keretében szerveztünk piknikmozit, a következő program pedig egy közös kézműves karácsonyi készülődés lesz. A résztvevők készíthetnek majd saját, otthonra hazavihető díszt, és egy olyat, amit az adott lakótelep közös karácsonyfájára tehetnek fel – ismertette.

- A jövő évre ugyancsak tervezünk virágültetést, a közösségi csomópontok átadása is megtörténik majd a lakótelepeken, illetve további olyan programokat és alkalmakat szeretnénk szervezni, ami azt a célt szolgálja, hogy minél jobban megmozgassuk ezeket a lakóközösségeket, közelebb hozzuk egymáshoz a lakókat. Az a reményünk, hogy hosszú távon is megmaradnak ezek a jó kapcsolatok – zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában