Tizedik évfordulóját ünnepelte a Vinum Vulcanum Borlovagrend Borklubja

Fennállása tizedik évfordulóját ünnepelte a Vinum Vulcanum Borlovagrend Borklubja a Hotel Gabriellában.

Tóth B. Zsuzsa

Knollmajer Ferenc, Tóth János Zoltán és Kulka Gábor koccint az ünnepségen

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Tóth János Zoltán titkár az ünnepi összejövetelen elmondta, hogy a 2011. november 7-én, a lovagrend keretén belül megalakult borklub célja volt, hogy rendszeresebb összejöveteli lehetőséget teremtsen a tagoknak. A klub alakulásáról szólva elmondta, hogy az az induláskor még csak néhány tagot számlált. – Az első találkozón, 2011. november 7-én Borbély Gyula, Hatvani István, Stark Ervin, Jerkovics Gergely, Kazári László, Mogyorósi Tibor, Marton József, Mezőssy Zoltán, Győrffy Árpád, Tóth János Zoltán, Kulka Gábor vett részt. A csoport legfőbb gondja ma egy-egy eseményen a helyhiány, ugyanis ötvenen tartoznak közéjük – mondta a titkár.

Knollmajer Ferenc, a Vinum Vulcanum Borlovagrend nagymestere szerint ahhoz, hogy tíz éven át megmaradjon egy csoport, elengedhetetlen a jó gondolat, az ötlet, amely szándékkal párosul. Emellett szükséges egy jó hely, remek közösség és program. – Mindez a borklubban adott volt eddig is, pedig a civil szerveződések nagy része feleennyi ideig életképes csak. Bízom benne, hogy a klub a sokadik évfordulót szintén ünnepelheti majd – mondta a nagymester.

Az idén szintén tízéves fennállását ünneplő Paloz­naki Borklub vezetőjét, Englert Dezsőt Tóth János Zoltán emlékplakettel köszöntötte az alkalomból, hogy a klub megkapta a Paloznakért kitüntetést, a vezető pedig a település díszpolgára lett.

Knollmajer Ferenc, Tóth János Zoltán és Kulka Gábor koccint az ünnepségen
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Englert Dezső hangsúlyozta, hogy az eltelt időszak alatt a klubok tagjai barátokat szereztek. Leszögezte, hogy nagy szükség van ma a jó társaságra, és gratulált a tapolcai borklub születésnapjához.

A szakmai munkáról Kulka Gábor beszélt. Amint elmondta, a klubtagok a járvány előtt évi tíz alkalommal találkoztak, eddig 85 foglalkozást tartottak. Azok során borászok és pincészetek mutatkoztak be a környéken és vidéken, de a klubtagok szívesen részt vettek a tematikus programokon is. Azokat például a rozé és az olaszrizling köré szervezték. Somlói, külföldi, aranyérmes és nemesített fajtákból készített borokat kóstoltak, fiatal borászokkal találkoztak, de legtöbbször a balatoni borrégió boraival ismerkedtek.

A születésnapi ünnepség közös vacsorával, a gazdák borainak kóstolásával zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában