Hagyományt teremtenének

2021.12.20. 07:00

Először tartottak adventi vásárt Nemesvámoson

Első alkalommal rendeztek adventi vásárt Nemesvámoson. December 19-én délután 30 termelő, illetve kézműves kínálta a portékáit az új sportcsarnokban. Az önkormányzat a kicsikre is gondolt, ezért a népszerű Alma együttes koncertje mellett arcfestés és kézműves foglalkozás is várta a gyerekeket.

Molnár Sándor

Forrás: Molnár Sándor/Napló

Ovádi Péter országgyűlési képviselő köszöntőjében megjegyezte, hogy a pandémia miatt nagyon sok rendezvény maradt el Nemesvámoson is, ezért örül annak, hogy egy új eseménnyel bővült a helyi rendezvénynaptár, az adventi vásárral. A miniszteri biztos kiemelte, hogy nagy szükség van az ilyen rendezvényekre, és bízik abban, hogy egy ilyen erős közösség, mint a nemesvámosi, megerősödve jön majd ki ebből a nehéz, járvány sújtotta időszakból is. 

Sövényházi Balázs polgármester elmondta, hogy rengeteg termelővel ápolnak jó kapcsolatot, és adott volt a helyszín is, mivel a sportcsarnok küzdőterét néhány napja szőnyeggel borították le az évzáró fogadás miatt. Már csak élettel kellett megtölteniük.  A polgármester a termelők és kézművesek mellett a családokra is gondolt a vásár megrendezésekor.  

– Itt vagyunk az advent időszakában, egy nehéz éven vagyunk túl, és igaz, hogy maszkban, de lehetőség van arra, hogy találkozzunk. Azt szerettük volna, hogy a családok jöjjenek ki a rendezvényre, ezért az Alma együttes gyerekkoncertjére esett a választásunk. Így mindenki mosolyogva, boldogan készülhet majd az ünnepekre, és még ajándék vásárlására is van lehetőség – nyilatkozta a polgármester.  

Az első vámosi adventi vásárban összesen harminc termelő és kézműves kínálta a termékeit, ajándéktárgyait. A gyerekeket a sportcsarnok három sarkában is várták izgalmas programokkal. Volt arcfestés és készíthettek látványos karácsonyfadíszeket is. Emellett mézeskaláccsal és mandarinnal is kedveskedtek a legkisebbeknek.  

Kiderült az is, hogy a lencse- és hurkafesztivál mellett az adventi vásár megrendezéséből is szeretnének hagyományt teremteni Nemesvámoson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában