"Nagyon vártuk már"

2021.12.09. 18:01

Eplényben nyitották meg a magyarországi síszezont

Gyönyörű hóesésben, ajándék nappal nyitották meg a magyarországi síszezont az eplényi arénában csütörtökön.

Kovács Erika

Forrás: Kovács Erika/Napló

Megtelt már a délelőtt nyitásra a síaréna parkolója, egymás után és az egész országból érkeztek a sízők és snowboardosok. Mások azért jöttek, hogy sétáljanak, gyönyörködjenek a csodaszép téli tájban, élvezzék a kristálytiszta levegőt, a különleges bakonyi hangulatot. 

- Örömmel tölt el minket, hogy az eplényi pályával és ingyenes sportolási lehetőséggel nyithattuk meg a magyarországi síszezont december 9-én, ráadásul gyönyörű hóesésben - mondta a négyüléses felvonónál, a karácsonyi díszbe öltöztetett székely kapu alatt Konrád Dézi, a Síaréna Vibe Park marketingmenedzsere. A pályákat és a sportolókat Dékány Árpád Sixtus emeritus zirci főapát, a veszprémi egyházmegye oktatási vezetője áldotta meg, aki egyebek mellett balesetmentes sportolást, egészséget kívánt mindenkinek. 

- Nagyon jó menet volt! Még egy kicsit bizonytalan vagyok, mert ez volt az első csúszásom ebben a szezonban, de alig vártam már, hogy síelhessek! - mondta Hazai Péter, aki Nagykovácsiból érkezett a Bakonyba. Szerinte nagyon jó, hogy nem kell messzire, illetve külföldre utazni a téli sportolásért, mert nekünk is van sípályánk. Kiváló lehetőség van itthon is arra, hogy az ember mozogjon egy jót a friss hegyi levegőn!

- Nagyon vártuk már, hogy megnyíljon a pálya, és örülni kell annak, hogy Magyarországon ilyen szabadtéri sportolási lehetőségek vannak! - utalt a környezetre és a hangulatra Takács Péter és Károlyi Diána, akik Győrből jöttek el Eplénybe. Arról is beszéltek, hogy kitűnő a pálya minősége, amelyen nagyon jól lehet síelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában