Christkindl

2021.12.24. 12:00

Hagyományőrző program az ünnepvárás jegyében

A Kislődi Német Nemzetiségi Önkormányzat Christkindl-játékát láthatták a település lakói minap a polgármesteri hivatal előtt. Ezt követően meggyújtották a negyedik adventi gyertyát, majd a község önkormányzata az ünnepre hangolódás jegyében vendégül látta az eseményen megjelenteket.

Horváth László

A gyerekek a hagyományos, sváb eredetű Christkindl-játékot mutatták be a kislődi adventi eseményen

Forrás: Önkormányzat/Vágvölgyi Attila

A hideg, szeles idő ellenére szép számú közönség gyűlt össze a polgármesteri hivatal előtti betlehemnél, hogy megnézzék a helyi német nemzetiségi önkormányzat szervezésében a hagyományos, sváb eredetű Christkindl-játékot, amelynek szereplőit a község alpolgármestere, Tóth-Tavaszi Anna tanította be.

A kislődi hagyományőrző esemény megszervezésében közreműködött Vidáné Varga Krisztina, Kislőd Német Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke is. A dalok elhangzása után az önkormányzat nevében Bódis Zoltán polgármester vendégelte meg a megjelenteket – az Adonyi Attila és a helyi vendéglő által felajánlott, Gőgh László önkormányzati képviselő és felesége által főzött – finom forralt borral, illetve teával. Emellett a pékségből érkező, karácsonyi jellegű süteményeket, így bejglit, puszedlit, kókuszgolyót, illetve diós és mákos kiflit is kóstolhattak a résztvevők. 

A szervezők remélik, hogy mind a sváb hagyományt őrző Christkindl-játék, mind az azt követő szívélyes vendéglátás hozzájárult ahhoz, hogy az adventi készülődés, az ünnepre hangolódás igazi közösségi élménnyé is váljon a kislődiek körében. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában