Adventi hangulat

2021.12.14. 20:03

Ismét ünnepi díszbe öltözött Zánka

Megnyíltak az adventi kapuk, amelyeken keresztül el lehetett jutni a kivilágított karácsonyfákhoz, az adventi koszorúhoz és a betlehemhez, közölte Böhmné Kocsis Szilvia főszervező, a faluház vezetője.

Kovács Erika

A kalendárium első fénye Kók Tamás és családja házán nyílt ki Zánkán

Forrás: Önkormányzat/ Böhmné Kocsis Szilvia

Elmondta, ismét kinyitották a világító adventi kalendáriumot, melyhez nagy örömükre családok, intézmények és a vállalkozók is kapcsolódtak, egy kis szeretetünnepség kíséretével.

Így december elsejétől Zánka ablakai ismét kinyíltak, és fényt árasztanak az adventi időszakban. A kalendárium első fénye Kók Tamás és családja gyönyörűen feldíszített házán nyílt ki, ahol felesége, Kók-Zatkalik Szilvia és a három kisgyermek is nagy izgalommal várta a különleges ünnepi eseményt. Advent négy vasárnapján, a helybeli klubok képviselői meggyújtják a gyertyát az adventi koszorún. Az első és a negyedik gyertyagyújtást az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Veszprém megyei önkormányzat is támogatja.

Mindkét alkalommal karácsonyi dallamok is felcsendülnek a faluház udvarán, Erdélyi Csilla előadóművész, valamint a Csillag Musical Társulat és az Operett-Musical Voices Társulat közreműködésével. A koronavírus járvány miatt az adventi műsorokat élő egyenes adásban is közvetítik a faluház közösségi oldalán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában