Felszabadult pillanatok

2021.12.10. 16:01

Kitűzték a kék szalagot a Thuri-gimnázium végzőseire

Hatvanhat végzős diáknak tűzték fel a várpalotai Thuri György Gimnázium szalagját a Gál Gyula Városi Sportcsarnokban tartott szalagavató ünnepségen.

Szabó Péter Dániel

A szalagot az osztályfőnökök tűzték fel a diákoknak

Forrás: Szabó Péter Dániel

A fiatalok életében mérföldkőnek számító eseményen a 12. osztályosokat Dobos Tamás, a Thuri-gimnázium igazgatója mellett az alsóbb évfolyamos tanulók is köszöntötték. 

– Egy fiatal életében a középiskolás évek meghatározóak, és ezen esztendők között vannak viszontagsággal teli mérföldkövek, örömmel teli mérföldkövek, valamint vannak felemelő pillanatok. A diá­kok már ki voltak éhezve erre a közösségi élményre. Amikor egy pillanatra egymás szemébe néznek, eszükbe juthat, hogy négy vagy öt éven keresztül mit éltek át együtt osztályfőnökükkel, pedagógusaikkal, diáktársaikkal. A szalagavató mindig a legszebb esemény a végzős diákok életében. Itt még önfeledten ünnepelhetitek középiskolás éveiteket, örömmel tekintetek osztályfőnökötökre a szalagtűzés alatt, és vidáman mutatjátok be közös táncotokat. Felszabadult pillanatok sokasága ez. Éljétek át teljes szívvel, hiszen az elmúlt időszakban a tanulás mellett sok viszontagsággal kellett megküzdenetek. Ez a kis szalag pedig nemcsak jelkép, hanem jelzés is egyben. Jelzi a gimnáziumtól és a diáktársaktól való elválás közeledtét, figyelmeztet a sorsdöntő kihívásokra. Az érettségi vizsga, a továbbtanulás, a munka világa következik, azaz a felelősséggel járó felnőtt élet – fogalmazott köszöntőjében Dobos Tamás. 

A folytatásban három osztály összesen hatvanhat végzős diákjának tűzték fel a szalagot az osztályfőnökök, valamint a fiatalok megkapták a 60 esztendős alma mater jelvényét is, majd pedig a búcsúzó nebulóknak a sokéves hagyományokhoz híven a 11. évfolyamos tanulók és az iskola kórusa ugyancsak kedveskedett egy-egy szép, megható műsorral. Természetesen keringőt is láthatott a közönség, a három végzős osztály együtt lépett színpadra egy igencsak látványos koreográfiával. Az ünnepi esemény idén rendhagyó módon a tanulók és szüleik közös táncával zárult. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában