Csendes szilveszter

2021.12.30. 20:00

Óévbúcsúztatás lézershow-val, jégpályán, tóba csobbanás

Tűzijátékot alig csodálhatnak meg szilveszterkor Veszprém megyében az óévet búcsúztatók idén. Ebből a szempontból csendes lesz ez az ünnep. Utánanéztünk, a városokban milyen rendezvényeket szerveznek az esztendő utolsó napján.

Kovács Erika, Laskovics Márió, Marton Attila, Molnár Sándor, Rimányi Zita, Tóth B. Zsuzsa

Forrás: Pixabay

Látványos lézershow-val köszöntik az új évet Veszprémben az Óváros téren. A megyeszékhelyen első alkalommal láthatnak ilyet az érdeklődők a városi szilveszteren. A közös óévbúcsúztató 23.45-kor kezdődik. Éjfél előtt tíz másodperccel indul a közös visszaszámlálás, majd a Himnusz után 15-20 perces lézershow-t láthatnak a kilátogatók, mondta el kérdésünkre Zalavári Eszter, a rendezvényt szervező Veszprémi Programiroda Kft. ügyvezetője. A különleges látványosságot a Fényszínház mutatja be, zenei aláfestéssel.

Balatonfüreden városi tűzijáték nem lesz. Máté Alexandra megyei rendőrségi szóvivő azt közölte, hogy Balatonfüreden és Tapolcán az egyik szállodában, Balatonakarattyán pedig egy intézménynél engedélyezték ezt. 

Balatonalmádiban, mióta a jelenlegi polgármester vezeti az önkormányzatot, állat- és környezetvédelmi szempontokból nem szerveznek tűzijátékokat. Augusztus 20-án is inkább fényjátékot. Idén az év utolsó napján a Wesselényi strand előtti rendezvénytéren felállított jégpálya, amit ingyenesen lehet használni, tovább tart nyitva: 10-től egészen 22 óráig. Várják a korcsolyázókat, és 21.30-kor a pálya mellett koccinthatnak az érdeklődők a városvezetővel, Kepli Lajossal. Remélhetőleg elég hideg lesz ahhoz, hogy üzemelhessen a jégpálya.

Áldozó Tamás polgármester megkeresésünkre azt közölte, hogy a pápai önkormányzat idén nem szervez rendezvényt szilveszterkor, és tűzijátékot sem rendelt. Az óévbúcsúztató rendezvény hagyománya 2013-ban kezdődött a megújult Fő téren, ahol évről évre helyi és meghívott formációk, előadók, lemezlovasok szórakoztatták énekes-táncos-zenés műsorral a közönséget. A koronavírus-világjárvány miatt tavaly óta elmarad a városi szilveszteri buli.

Herenden a járványhelyzetre való tekintettel nem szerveznek semmit szilveszterre. Zircen sem lesz program, itt nem is volt ez szokás. Ajkán a városban már hagyományosan szilveszteri futással búcsúztatják el az esztendőt. December 31-én, pénteken 15 órakor – az alpolgármester pezsgődurrantására – rajtol el a mezőny az Agóráról. A résztvevők 2022 métert futnak a művelődési központ – Pénzes híd – Deák Ferenc utca – körgyűrű – lámpák – művelődési központ útvonalon, a belvárosban. A nevezés díja ezer forint. Minden résztvevő pólót kap, és sorsolásos ajándékozáson is részt vehetnek a futók. A beöltözők közül a három legjobb jelmezest Schwartz Béla polgármester külön díjazza. Nevezni 14 és 15 óra között személyesen, az Agórán lehet. A futás után forralt borral és forró teával várják a szervezők a résztvevőket. 

Tapolcán délelőtt emlékfutás lesz és megtartják a hagyományos fürdést a Malom-tóban, a szilveszteri csobbanást. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában