Remény és szeretet

2021.12.21. 18:00

Somlóvásárhelyen is megünnepelték advent negyedik vasárnapját

A Rozália-kápolnánál gyűltek össze Somlóvásárhely lakói, hogy közösen ünnepeljék karácsony előtt advent 4. vasárnapját.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A Három Királyok énekes produkciója emelte az est hangulatát

Marton Zsolt, a település polgármestere köszöntőjében a szeretetre hívta fel a figyelmet. Úgy fogalmazott, hogy ahol béke van, elfogadás és szeretet van, ott meghitt kapcsolatokra épülő családot, közösséget lehet teremteni. Hozzátette, a szeretet ne csak az ünnepekre éljen szívünkben, hanem az év minden napján éljen bennünk, és töltsük meg a körülöttünk élők szívét reménnyel és szeretettel egyaránt. 

A köszöntő után Németh József plébános az adventi időszakról, a várakozásról tartott beszédet. Celebrálásában kifejtette, mindenki máshogyan és más okból várja a karácsonyt, a gyermekek az ajándékok miatt, valaki a finom életek miatt, mások a családdal együtt töltött idő miatt várják a karácsonyi időszakot, hiszen ilyenkor mindenki megáll egy-egy pillanatra. A plébános hozzátette, mégis a legszebb várakozás az, amikor egy anya várja a gyermekét, ahogy akkoriban Mária is várta a születendő gyermekének eljövetelét. Felelevenítette a Biblia ezen történetét, és áldott karácsonyt kívánt a megjelenteknek.

Az ünnepségen a Lyra énekegyüttes karácsonyi dalcsokrát hallhatták a résztvevők, majd az ünnepi gyertyagyújtást követően a Három Királyok énekes produkciója emelte az est hangulatát, míg meleg teát és forralt bort kortyolgatva és a képviselők által sütött süteményt falatozva beszélgettek a település lakói az adventi koszorú körül. 

A műsor ideje alatt a Somlóvásárhelyi Napközi Otthonos Óvoda szülői munkaközössége idén is megrendezte az adventi vásárát, ahol saját készítésű díszekkel várták a megjelenteket. A vásár ideje alatt befolyt pénzösszeget az óvoda későbbi rendezvényeinek költségeire fordítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában