Olvasónk írja

2022.01.05. 11:00

A Tapolca patakban csobbantak a bakonyi motoros betyárok

A Tapolca Forrás Tanösvény ismét benépesült újév délutánján felnőttekkel és gyerekekkel, akik kíváncsiak voltak a Bakonyi Betyárok Motoros Baráti Kör tagjainak a Tapolca patakban és az Örvény-tóban előadott csobbanására.

Újévi fürdőzők a Tapolca patakban

Forrás: Olvasó/Somogyi zoltán

A betyárok virtusa itt is megmutatkozott: bátran csobbantak a 17-18 fokos vízben. Volt közöttük egy eltévedt „Mikulás” is, de az is lehet, hogy rajta maradt a szilveszteri jelmez az egyik fürdőzőn. 

Kövi Gábor, a baráti kör vezetője elmondta, szilveszterkor Tapolcán, a 16 fokos Malom-tóban fürdőztek négyen, míg Tapolcafőn az öt motoroshoz két bátor fürdőző csatlakozott. A motorosok 2015-ben csobbantak először a Tapolcában, azóta hagyománnyá vált az újévi fürdőzés Tapolcafőn, szilveszterkor pedig a tapolcai Malom-tóban. Ilyenkor sokan kilátogatnak a tanösvényre, hogy megnézzék a fürdőzőket, ez idén is így volt. Ismerősök, barátok találkoztak, és jókívánsággal üdvözölték egymást az új esztendő alkalmából. 

Egész évben népszerű a tanösvény. Minden évszaknak megvan a szépsége, télen sem panaszkodnak a tapolcafői kertbarátok, a tanösvény létrehozói.

Somogyi Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában