VeszprémGeneration

2022.01.05. 20:00

Egyedi arculatú találkozási pontok

Fiataloknak szóló találkozási pontokat hoz létre Veszprémben a Lélektér Alapítvány az EKF támogatásával idén.

Marton Attila

Forrás: Pixabay

A VeszprémGeneration nevű projekt – amely a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa támogatásával és a Lélektér Alapítvány koordinálásával vette kezdetét – főleg tízes-húszas éveikben járó fiataloknak szól. 
A kezdeményezés célja, hogy Veszprémben létrejöjjön négy kültéri találkozási pont, amelyeket a Z generáció tagjai saját igényeik szerint, saját stílusukban álmodnak meg, tájékoztatott a Lélektér Alapítvány. 
A város négy pontján létrejövő egyedi arculatú találkozási pontokat idén már használhatják is a fiatalok. 
A Lélektér Alapítvány által meghirdetett projekthez pár nap leforgása alatt rengeteg önkéntes jelentkezett, így a hétfős csapatok már össze is álltak. Minden csapatnak lesz egy-egy mentora is, aki továbbsegíti őket a tervezéstől egészen a megvalósításig. A csapatok 2023-ban helyszínenként három-három eseményt szerveznek saját korosztályuknak. A projekt célja az is, hogy felpezsdítsék az életet: a fiatalok olyan helyszíneken találkozzanak, társalogjanak, amelyek számukra esztétikusak és csalogatóak, illetve egyedi funkcionális értékekkel bírnak, akár pihenésről, akár szórakozásról van szó, tették hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában