Akár fogkrémmel is

2022.01.02. 10:00

Egyszerűen tisztíthatók az értékes dísztárgyak

Az ünnepre sokan ajándékoznak ékszert, órát, dísztárgyakat. A boldog megajándékozottaknak csak néhány nap után juthat eszükbe, hogy az értékes dísztárgyakat rendben kell tartani, időnként rájuk fér a tisztítás. Ebben segít Dáloki Mária kereskedő.

Tóth B. Zsuzsa

Az ezüst ékszereket tisztíthatjuk fogkrémmel is

Forrás: Pixabay

Marika szerint az órák tisztítása egyszerű, azonban az ékszerek, dísztárgyak tekintetében nem árt tudni néhány fontos dolgot. – Az ezüst ékszereket sürgős esetben egyszerűen tisztíthatjuk fogkrémmel is, azonban többre megyünk, ha speciális tisztítószert vásárolunk. Egy deciliter folyadék hosszú évekig elég. Az ezüst és az arany ékszereknek külön tisztítószerük van, amelyekbe csak bele kell mártani a darabokat, és egy öblítés után már sokkal szebben ragyognak. Az ezüst dísztárgyakkal is így bánjunk. 
A fém, bronzosított vagy ónozott díszművek, a műgyanta alapra bronzbevonattal, festve készült dísztárgyak esetében a tisztításhoz elég egy száraz, puha ruha. Ezek nem színeződnek el, de törékenyek. 
A drága porcelánokra nagyon vigyázzunk. Azok tisztításához legjobb ugyancsak a száraz, puha ruha. Azonban ha mindenképpen nedvessel kell tisztítanunk, használjunk sampont vízben oldva. Legjobb, ha a porcelántárgyakat üveg mögött tartjuk. Abban az esetben akár száz-százötven évig is szép fényesek maradnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában