A fenyőfák az ünnepek elmúltával is hasznosulnak

2022.01.10. 19:00

Elbontották a köztéri karácsonyfákat Pápán és a csatolt településrészeken

A városi karácsonyi dekorációk elbontásáról kérdeztük a Városgondnokságot. Bakó István intézményvezető a lakossági fenyőfák elszállítási rendjéről is beszélt lapunknak.

Laskovics Márió

A Fő téri városi karácsonyfa ünnepi díszeit vízkereszt napján szedték le a Városgondnokság munkatársai

Forrás: Laskovics Márió/Napló

A Városgondnokság vízkereszt napjától kezdve kapcsolta és bontja le a város és a csatolt településrészek, így Borsosgyőr, Kéttornyúlak és Tapolcafő köztéri karácsonyi dekorációit. Múlt csütörtökön és pénteken leszedték a Fő téren és a Kilián-lakótelepen felállított, valamint a Vajda-lakótelepen feldíszített karácsonyfák ünnepi díszeit. 

A Kilián-lakótelepen felállított karácsonyfa díszei múlt héten lekerültek. Hétfőn felaprították és elszállították segélyfaként
Forrás: Laskovics Márió/Napló

Bakó István intézményvezető a Naplónak nyilatkozva elmondta, a közterületi díszkivilágítási elemek begyűjtése mellett e hét folyamán pedig elbontják a fákat. Az ágakat a telephelyükre szállítják darálásra, a felaprított törzset pedig szegény családoknak adományozzák. Hozzátette, az elszáradás miatt kivágott fák is mindig segélyként hasznosulnak önkormányzat lista alapján. Egy-egy családhoz nagyjából öt mázsa fa kerül, átvételi elismervénnyel.

Bakó István, a Városgondnokság intézményvezetője
Forrás: Laskovics Márió/Napló

A lakossági fenyőfák kapcsán Bakó István intézményvezető hozzáfűzte, a költséghatékonyság érdekében beszüntették a korábbi gyakorlatot, hogy egy, a város utcáit pásztázó traktor szedje össze a kiszolgált fákat. A lakosok által kihelyezett fenyőket januárban hétfőn, szerdán és csütörtökön szállítják el. 

A lakótelepeken a kijelölt gyűjtőpontokról szállítják el a lakossági fenyőfáka
Forrás: Laskovics Márió/Napló

Februárban a kirakott fenyőfák számának csökkenése miatt már csak hétfőn és csütörtökön viszik el azokat. A családi házas övezetből az ingatlan elől, a lakótelepekről pedig idén is a kijelölt gyűjtőpontokról. A Vajda-lakótelepen a Hetedik utcával szembeni szelektív gyűjtőszigethez, a Huszár-lakótelepen a régi vízgépház mellé, a Kilián-lakótelepen az Aegon-játszótér és a Klauzál utcai szelektív gyűjtősziget mellé, az Igal-lakótelepen a játszótéri szelektív gyűjtősziget mellé, a Fáy-lakótelepen pedig a 8-as számú épületnél a garázsok mellé várják a fenyőfákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában