Gyász

2022.01.12. 13:00

Elhunyt Csuti István kettesfogat-hajtó, Tihany egyik ikonikus személyisége

Nyolcvanadik életévében, hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Csuti István kettesfogat-hajtó, a Tihanyi Lovas Klub alapítója.

Kovács Erika

Forrás: Pixabay

Tihany lovas és közéletének egyik ikonikus személyiségétől Tósoki Imre polgármester közösségi oldalán egy közelmúltban készített képpel búcsúzott, melyen a neves lovas segédhajtóként ült mögötte az utóbbi fogathajtó versenyen.

Csuti István életét nagyapja révén már gyermekkorában meghatározták a lovak, illetve az állatok szeretete. Harminc évvel ezelőtt megalapította a Tihanyi Lovas Klubot, majd gyermekével, Anikóval együtt évente szervezte a kettesfogathajtó-versenyeket, melyeken leánya 15 éven át volt a segédhajtója. 

Ezzel a nemrég készített képpel, fájó szívvel búcsúzott Tósoki Imre, Tihany polgármestere Csuti Istvántól, a neves lovas és közéleti embertől
Forrás: önkormányzat

Tősgyökeres tihanyiként imádta faluját, lenyűgözte a Balaton, a Belső-tó látványa. Gyönyörű lovait betegsége miatt kénytelen volt eladni, de minden versenyen és rendezvényen továbbra is részt vett. Az elhunyttól január 14-én 13 órakor vesznek végső búcsút a tihanyi temetőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában