Nem hagyták a parton a vidámságot

2022.01.01. 11:00

Jelmezekben, parókákban fürdőztek a tapolcai Malom-tóban

A szilveszteri Malom-tavi úszást idén is nagy érdeklődés mellett szervezték, ezúttal 127 bátor és jókedvű csobbanó mártózott meg a 17 fokos vízben a nemzet rozmárjával, Schirilla Györggyel együtt.

Tóth B. Zsuzsa

Forrás: Nagy Lajos/Napló

Forras: Nagy Lajos/Napló

A levegő hőmérséklete ugyancsak kellemes volt, és a fürdésre a köd is felszállt, napos időben lubickolt a 92 férfi és 35 hölgy. 

A legidősebb ezúttal is a helyi 82 éves Németh Károly és a 78 esztendős Szebegyinszki Istvánné volt, míg a legfiatalabb a 13 éves Takács Evelin Kira és a nyolcéves Bányai Erik. 

Ahogy a tóparton szurkolók sokasága megszokhatta, a fürdőzők nem hagyták a parton a vidámságukat sem, különféle jelmezekben, parókákban csobbantak, fejeseket ugrottak, örömmel úszkáltak Schirillával. 

A szupermaratonista, hosszútávúszó és kerékpárversenyző örömmel köszöntötte két év szünet után újra a Tapolcán csobbanni vágyókat. – Nagy örömmel sétáltam már tegnap este a parton, ahol ismerősökkel találkoztam. Ez a több millió éve itt folyó víz halhatatlan, akárcsak a tapolcai tóúszás. Nagy öröm számomra, hogy egy ilyen nagy dolog részese lehetek. nagy tisztelet jár mindazoknak, akik edzés nélkül vállalják, hogy december 31-én, télen belecsobannak a tóba. Azt kívánom mindenkinek, aki úszik, és aki nem, hogy legyen boldog és egészséges az új évben – mondta Schirilla.

A vízbe ezúttal is ő ugrott be elsőként, követte a legidősebb fürdőző hölgy, majd a többiek, köztük a Veszprém Megyei Búvárklub tagjai, akik eddig minden fürdés előtt megtisztították a tavat, miközben gyakoroltak is, de egyetlen alkalommal sem csobbantak a szilveszteri rendezvényen. 

A pancsolók élvezték a kellemes napsütést, a partról őket csodálók pedig többen fogadkoztak, hogy jövőre ők sem hagyják ki az élményt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában